Вирджиния стана първият южен щат на САЩ, който легализира използването

...
Вирджиния стана първият южен щат на САЩ, който легализира използването
Коментари Харесай

Вирджиния стана първият южен щат на САЩ, легализирал марихуаната

Вирджиния стана първият южен щат на Съединени американски щати, който легализира потреблението на дребни количества марихуана за наслаждение, съобщи Франс прес.

Сенатът и Камарата на представителите гласоподаваха през вчерашния ден в поддръжка на разрешаването на възрастни да имат марихуана, считано от 1 юли, макар опълчването на законодателите републиканци.

Губернаторът демократ на Вирджиния Ралф Нортъм съобщи, че неговият щат е влезнал в историята като е станал първият южен щат, узаконен притежанието на марихуана.

Законите за марихуаната бяха категорично готови предвид на общностите на цветнокожите, а чернокожите във Вирджиния са непропорционално доста повече задържани, упреквани и осъждани, съобщи губернаторът.

Днес Вирджиния направи значима крачка, с цел да поправя грешките си и да възвърне справедливостта за тези, които са потърпевши от годините на свръхдискриминация, добави Нортъм.

Няколко американски щати, като Ню Йорк и Колорадо, започнаха сходни ограничения, само че Вирджиния е пионер в американския Юг, район, който обществено и политически е доста закостенял.

Хората, навършили 21 година, ще могат законно да имат до една унция марихуана (малко повече от 28 грама) за персонална приложимост, както и да отглеждат до 4 растения на домакинство.

Пушенето на джойнт на обществено място няма да е позволено, какъвто е казусът и с потреблението на алкохол.

Разрешението за развъждане и продажба на марихуана ще влезе в действие на 1 юли 2024 година

Легализацията ще декриминализира хиляди, свързани с марихуана, дребни нарушавания годишно, и ще постави завършек на дискриминационна процедура, ориентирана доста по-често към млади, небогати и цветнокожи хора във Вирджиния, изрази удовлетворение Джен Мишел Педини от една от основните организации, лобиращи за узаконяване на канабиса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР