Винопроизводството вече е включено в списъка с нематериално културно наследство

...
Винопроизводството вече е включено в списъка с нематериално културно наследство
Коментари Харесай

Илин Димитров: Винопроизводството е в списъка с нематериално културно наследство на България

Винопроизводството към този момент е включено в листата с нематериално културно завещание на България, което стана съображение за разработване на табели, указващи 12 винени дестинации.

 

Това сподели служебният министър на туризма Илин Димитров на среща с представители на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите - Сандански, която се състоя в Мелник, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

 

Виното е неразделна част от историята на България, част от българската просвета, традиции и дух, а през последните години смисъла на винения туризъм в подтекста на общата туристическа промишленост от ден на ден нараства, допълвайки чувството за обичаи, добави Димитров.

 

Той дружно със служебните министри на нововъведенията и растежа Александър Пулев и на земеделието Явор Гечев връчиха алегорично на кметовете на Мелник и на Сандански – Сашо Филипов и Атанас Стоянов първата табела, указваща винен маршрут и дестинация за винен туризъм.

 

Основен акцент на диалозите с представители на „ Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите “ – Сандански беше представянето на винена дестинация „ Долината на Струма “, в сходство с Плана за развиване и разработване на Стратегия за винения туризъм в Република България и оповестяването на винопроизводството като детайл от нематериалното културно завещание на България.

 

Илин Димитров заяви, че Министерството на туризма създава и цифрова карта на България, сплотяваща разнообразни детайли на туристическата услуга и артикул - като културни и винени направления, фермерски пазари, разрастващи локалните общности, значими естествени обекти и знакови забележителности от културно-историческото ни завещание, които съставляват интерес за всеки посетител на дестинацията.

 

От идната седмица започва взаимната работна група, която да изготви заданието за основаване на единната цифрова карта на България като туристическа дестинация.

 

Министър Пулев обяви през днешния ден, представен от пресцентъра на Министерството на нововъведенията и растежа, че 38 компании от област Благоевград ще получат над 10,5 млн. лева по първата процедура „ Технологична рационализация “ по Плана за възобновяване и резистентност. От Община Сандански са утвърдени 5 планови оферти за над 2 млн. лева за " Технологична рационализация ", като първите заплащания към компаниите ще тръгнат при започване на март, съобщи той.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР