Вини Киев, Лондон и Източна Европа в русофобияГолямата пресконференция на

...
Вини Киев, Лондон и Източна Европа в русофобияГолямата пресконференция на
Коментари Харесай

Путин: САЩ засилват риска от ядрена война

Вини Киев, Лондон и Източна Европа в русофобия


Голямата конференция на Владимир Путин тази година продължи 3 часа и 45 минути – надалеч по-малко от 2008 година, когато отговори на 106 въпроса в продължение рекордните 4 часа и 40 минути.

Рискът от нуклеарен спор, който може да заличи човешката цивилизация и даже цялата планета, за жалост се подценява, съобщи съветският президент Владимир Путин, който акцентира, че заплахата идва от американското овакантяване на ракетен контракт с Москва. Коментарът му бе един от акцентите в обичайна годишна конференция на президента.

В отговор по какъв начин ще успокои хората, които се боят от нуклеарна война, Путин съобщи, че се следи разпад на интернационалната система за въздържане на въоръженията. “Ето Съединени американски щати излизат от контракта за редуциране на ракетите със междинен обхват. А в случай че тези ракети отидат в Европа? Трябва някак да отговорим, с цел да подсигуряваме своята сигурност, а дано (американците – б.р.) да не пищят след това ”, сподели съветският водач.

Путин добави, че не знае, дали ще се срещне скоро с американския си сътрудник Доналд Тръмп, само че е значимо за Москва и Вашингтон да възстановяват връзките си. А във връзка изказванията за интервенция в US вота, на който Тръмп бе определен за президент, Путин съобщи: “Тръмп завоюва, това е явен факт. Те обаче не желаят да признаят тази победа. Това е липса на почитание към гласоподавателите ”. Той направи и паралел сред президентските избори в Съединени американски щати и референдума за Брекзит във Англия. Според него “никой не желае да извърши ” волята на английските гласоподаватели, които гласоподаваха за излизане на страната от Европейския съюз.

“Инцидентът в Черно море бе провокация, с която Петро Порошенко подвигна рейтинга си за сметка на ползите на Украйна ”, отсече Путин в коментар за случая от края на ноември, когато съветските сили задържаха три украински военни кораба дружно с екипажите им, пробвали да преминат през Керченския пролив край Крим. “Докато на власт в Киев са русофоби, нормализиране на връзките няма да има ”, акцентира той.

Като русофобия Путин дефинира и случая с двойния сътрудник Сергей Скрипал. “Няма какво да се разяснява – Скрипал е жив, а шумотевицата и глобите не престават ”, уточни съветският президент и посочи западната политика на двойни стандарти във връзка убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги.

В Източна Европа процъфтява русофобията, с цел да може въз основа на исторически страхове да си обезпечат благоденствие. Това е употреба на уплахи от предишното ”, акцентира Путин.

Стопанинът на Кремъл:


Някой ден ще би трябвало отново да се оженя


 „ Ако не съумея да задам въпрос, няма да си потегли ”, написа на афиш на един от публицистите на конференцията на Путин. „ Ако не съумея да задам въпрос, няма да си потегли ”, написа на афиш на един от публицистите на конференцията на Путин.По традиция на годишната конференция на съветския президент не липсваха и персонални въпроси. Владимир Путин бе запитан дали възнамерява още веднъж да се ожени. “Като редовен човек някой ден ще би трябвало отново да го направя ”, отговори стопанинът на Кремъл.

На въпрос по какъв начин е със здравето, отвърна с думите “Не се надявайте ” (в смисъл да го повали болест). “Спортувам, грижа се за здравето си, към днешния ден всичко ми е наред ”, добави Путин.

“Всички мои готвачи са сътрудници на Федералната работа за защита, военни, с разнообразни чинове. Нямам други готвачи ” – това конкретизиране президентът направи в отговор на въпрос за частната военна компания “Вагнер ”, свързвана с предприемача Евгений Пригожин, прочут като някогашния готвач на Путин.

Президентът разкри и какво си пожелава в новогодишната нощ: “Моето предпочитание е просто – всичките ми стремежи да се сбъдват ”.

На коментар на западен публицист, че Русия е считана за опасност, а Путин е подозиран, че желае да ръководи целия свят, президентът отвърна шеговито: “Ама несъмнено ”. След което съществено добави: “Знаем къде се намира щабът, който се пробва да ръководи света, и не е в Москва ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР