Вината за свалянето на руския военен самолет Ил-20 в Сирия

...
Вината за свалянето на руския военен самолет Ил-20 в Сирия
Коментари Харесай

Москва с нови обвинения към Израел за сваления руски самолет

Вината за свалянето на съветския боен аероплан Ил-20 в Сирия на 17 септември е напълно върху Военновъздушните сили на Израел и тези, които са взели съответните решения, съобщи през днешния ден на брифинг представителят на министерството на защитата на Русия Игор Конашенков, предават международните медии, представени от БЛИЦ.

По думите му, „ показаните справедливи данни свидетелстват, че дейностите на израелските водачи, провокирали гибелта на 15 съветски военнослужещи, приказват или за техния непрофесионализъм или най-малко за незаконно безгрижие “.

„ Поради това считаме, че виновността за нещастието с съветския аероплан Ил-20 напълно лежи точно върху Военновъздушните сили на Израел и тези, които са взели решение за сходен жанр дейности “, съобщи Конашенков.

Той акцентира, че дейностите на изтребителите от Военновъздушни сили на Израел във вечерта на 17 септември „ са били осъществени в региона на маршрутите за приземяване на въздушната база Хмеймим, освен на военни самолети, само че и на цивилни пътнически такива “.

Говорителят на отбранителното министерство означи, че Военновъздушни сили на Израел са въвели съветските военнослужещи в илюзия за мястото на удара на своите изтребители Ф-16, което не е разрешило на самолета Ил-20 да се отдръпна в безвреден регион.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР