Винаги трябва да има оптимизъм и надежда. Трябва трябва да

...
Винаги трябва да има оптимизъм и надежда. Трябва трябва да
Коментари Харесай

Винаги трябва да има оптимизъм и надежда

" Винаги би трябвало да има оптимизъм и вяра. Трябва би трябвало да изчакаме още известно време. Изчисленията се вършат на седмична или двуседмична база. " Това съобщи вирусологът проф. Радостина Александрова от Институт по пробна морфология, патология и антропология с музей при Българска академия на науките в изявление за bTV в отговор на въпрос по какъв начин ще се развие обстановката с ковид у нас.
" Безспорно през есента ще се появят и другите респираторни вируси като грипа и това ще усложни ситуацията, само че положителната вест е, че методът да се предпазим от тях е същият като този за предотвратяването на заразяване с ковид, сподели вирусологът.
" Наскоро завърши едно доста огромно изследване за генома на COVID-19, в което са проучване повече от 48 600 вируса от целия свят. Добрата вест е, че коронавирусът е относително постоянен генетично и има два пъти по-ниско равнище на мутиране спрямо грипа ", разкри проф. Александрова.
" Установени са 7 разновидности на проба, разграничават се шест разнообразни разновидността. Най-старият е L, който е този от Ухан, другият вaриант – S, се популяризира по-лесно и мое би е зародил в Италия, заяви вирусологът.
Три са главните разновидности, които са най-разпространените. У нас са открити постари разновидности на ковид, съгласно данни на нейни сътрудници, разкри Александрова.
Генетичната непоклатимост на вируса способства за основаването на ваксина и медикаменти против него, само че тяхната поява може да го накарат да се почувства притиснат и той да мутира още веднъж, означи, вирусологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР