Винаги съм осъждал и ще осъждам насилието от всякакъв вид.

...
Винаги съм осъждал и ще осъждам насилието от всякакъв вид.
Коментари Харесай

Ковачевски: Осъждам всички, които предизвикват безредици, за да навредят на отношенията с България

" Винаги съм осъждал и ще съдя насилието от всевъзможен тип. Всички ние би трябвало да се държим почтено в нашата страна и чакаме всички непознати жители да се държат по същия метод, когато идват у нас ", сподели през днешния ден министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски и добави, че като страна Република Северна Македония има построени институционални, правни и процедурни механизми за отбрана правата на малцинствата, съобщи особено за Българска телеграфна агенция организация МИА.

" Осъждам всички, които провокират вълнения и вършат провокации, с цел да накърнят връзките с източната ни съседка. Институциите би трябвало да работят според закона за всички, които популяризират провокации и желаят да нарушат връзките в страната и сред страните в района. Това важи както за нашите жители, по този начин и за жителите от чужбина, които желаят да дойдат в страната ни и го вършат, без значение от коя страна идват ", сподели Ковачевски в отговор на журналистически въпрос по време на днешното си посещаване в университета " Гоце Делчев " в Щип.

Той даде обещание, че ще бъдат въведени спомагателни запаси в службата на омбудсмана, където жителите ще могат да подават сигнали за избрани нередности, осъществявани против тях, в това число за потребление на език на омразата.

" Процесът на присъединение към Европейския съюз е дефиниран в преговорната рамка, а една от основите за присъединение към Европейски Съюз са добросъседските връзки, което значи, че институциите споделят по метод, който обезпечава почтена и функционална връзка сред двете страни. Всички, които не желаят да ни видят като член на Европейски Съюз и вършат провокации, го вършат тъкмо за това. Такива има у нас, само че и в България. Страната ни ще предотврати и ще употребява всички механизми на системата, с цел да не се случи сходно нещо в бъдеще на човек, без значение от коя страна идва ", сподели Ковачевски и добави, че главен приоритет на държавното управление е достолепието на страната и нейните жители.

Премиерът уточни, че ще бъде направено всичко в границите на пълномощията на държавното управление, с цел да се подсигурява спокойно и почтено честване на 4 февруари - " рождения ден на великия Гоце Делчев ".

" Конкретните действия са от компетентността на министерството на вътрешните работи и се реализират въз основа на Закона за чужденците, т.е. наредбите, които регламентират кое лице не може да влезе в страната заради дейности, които нарушават интернационалните връзки на страната ни и вътрешния ред, без значение дали този човек е политик или има друга активност ", акцентира Ковачевски.

Бойко Борисов даде обещание на майката на Християн Пендиков да осведоми за случая Манфред Вебер

Бойко Борисов даде обещание на майката на Християн Пендиков да осведоми за случая ръководителя на Европейската национална партия (ЕНП) Манфред Вебер, излиза наяве от обява на профила на водача на ГЕРБ във фейсбук.

Осъждаме експанзията против Християн Пендиков, сподели Борисов. на среща с майката на младежа в централата на ГЕРБ. Лично ще беседвам с водача на ЕНП Манфред Вебер и ще настояваме на европейско равнище да бъде наказан побоят над него, даде обещание той. Борисов увери, че ще срещнат Европа и Вебер с нещастието в Охрид.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР