Винаги съм казвал, мога да се ангажирам за извършване на

...
Винаги съм казвал, мога да се ангажирам за извършване на
Коментари Харесай

Кацаров: Мога да се ангажирам с реформа в здравеопазването

Винаги съм казвал, мога да се наемам за осъществяване на промяна, в случай че има единодушие за такава. Ако няма единодушие за промени, няма какво да върша в Министерство на здравеопазването. Това споделя служебният здравен министър Стойчо Кацаров в изявление за уеб страницата на Националния център за отбрана правата на пациентите.

Кацаров разяснява и опцията досегашната държавна болница " Лозенец " да стане новата национална детска болница, тъй като този вид не е изнемощял.

Преди седмица районният министър Виолета Комитова сподели, че ще издаде виза за планиране на чисто нова постройка за детска болница в двора на " Александровска ".

" Миналата година министерство на опазването на здравето е провело социална поръчка и е сключило контракт за реорганизация на съществуващата постройка. За една година нищо не е направено. Проектът е за реорганизация, а в този момент се оказва, че може би не е допустимо да се направи реорганизация на постройката. Преведени са 7 милиона предплатено и това е всичко. Изчакваме министъра на районното развиване да даде окончателното си решение във връзка с сегашния план ", споделя още Кацаров.

" До края на седмицата да предложи промени в наредбата за здравната експертиза, тъй че хората с тежки увреждания да не бъдат преосвидетелствани, дава обещание още Кацаров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР