Винаги има модел, който е квинтесенция на сезона – дреха,

...
Винаги има модел, който е квинтесенция на сезона – дреха,
Коментари Харесай

Защо точно рокля? Защо точно тази?

Винаги има модел, който е квинтесенция на сезона – дреха, която, до момента в който мигнете, ви е изстреляла от предходния месец в идващия. Този сезон може да е полата лале, през другия да са панталоните 7/8 или моряшки вид палто. Но нормално – това е рокля – безспорният дирек на модата. Причината за голямата ѝ известност се съдържа в разнообразието, елегантността, женствеността – и на първо място – във обстоятелството, че я нахлузваш през главата си и си подготвена. Освен всички други разделения и класификации на първо място има два съществени типа рокли – подобаваща и несъответствуваща. Успехът на подобаващата рокля се състои напълно в кройката, ето за какво си коства да изразходваме малко повече време и старания, с цел да я намерим. Има фешън дизайнери, които изучили извивките на женското тяло, кроят тъкмо такива рокли. Може би харесваме ръцете си, само че по никакъв начин не си падаме по смъкнатите си плещи?Подходящата рокля не е тази, която ще ви припомня за себе си на всеки пет минути. В подобен случай търсим нещо с подплънки, което да повдигне настроението ни. Може да желаеме да подчертаем талията си или пък ни притеглят ¾ ръкави, с цел да изпъкнат елегантните ни китки. Което и да е – значимото е ние, самите да открием качествата си и да влагаме в тях.

Подходящата рокля не е тази, която ще ви припомня за себе си на всеки пет минути и ще изисква вниманието ви, тъй като се е събрала към бедрата ви или се е свлякла и разкрила презрамката на сутиена ви. За да откриете кройката, която най-добре подхожда на вашето тяло, са ви нужни неизменност и досетливост.Напротив, тя е мощен и безмълвно подкрепящ асистент. Спокойно убеден, благонадежден. Формата ѝ зависи най-вече от нашите лични форми. Кара ни да се усещаме фантастично. Прилепнала е тъкмо там, където би трябвало, и тактично се отдалечава там, където не би трябвало. Може да има стегната горна част, или богато набрана пола, която да скрива бедрата. Може да разкрива страхотното ви деколте или да радва окото на близките с мимолетна панорама на коленете. Може да се спуска надолу по гърдите ви, с цел да подчертае прелестната ви талия. Само вие ще разберете по кое време сте разкрили подобаващата рокля.

За да откриете кройката, която най-добре подхожда на вашето тяло, са ви нужни неизменност и досетливост. Ето няколко хрумвания за начало:

Линията „ камбана “ придава приятна форма. Тази форма съумява дипломатично да накара раменете ви да наподобяват по-тесни, като се спуска гладко надолу по корема, ханша и дупето. Модните публицисти я назовават семпла, тъй като свързва форма и функционалност, без да ви кара да се замисляте.

Ако притежавате внушителни гърди, роклята с прихлупване е вашата линия, водеща към съблазнителната хлътналост на деколтето към талията, която наподобява още по-тясна с помощта на прихлупването над нея и раздвижената пола под нея. По думите на Даян Фон Фюрстенберг роклята с прихлупване кара дамите да се усещат разкрепостени и секси. Тя извайва тялото. И до момента в който не извършите едно цялостно завъртане с нея, няма по какъв начин да усетите великодушната ѝ берекет, метода, по който кара фигурата ви да разцъфне. Тя подценява издутините и е блага към талията. Прекрасна е, когато сте малко по-закръглена.

„ Имперската линия “ оказва помощ при положение на мъчно за прибиране коремче. Талията – вдигната директно под бюста, разрешава да скрием всичко, което се е понатрупало надолу. С нея можем да дишаме умерено, без да гълтаме корема.

Ако смъкнем талията, можем да смъкнем един номер. В случай, че сме закръглени в кръста, елементарното сваляне на талията реализира съвсем същия резултат както имперската линия, тъй като отклонява окото от зоната на корема и му разрешава умерено да отдъхва върху ханша.

Квадратното деколте подхожда на множеството бюстове, бродираното боди извайва торса, богатата пола внушава стремежи резултат на тънки крайници, тънка талия и фигура. Широките презрамки стесняват раменете ( и разрешават да се носи сутиен); бастите и плисетата на стегнатата еластична тъкан обрисуват тялото, като укрепват хубавите и преодоляват рисковите зони; тясната пола (която прибира всичко вътре) може да бъде омекотена от втори слой, с цел да не изглеждате като сервитьорка в бар.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР