Винаги има един. От Майкъл Оуен през 1998-а година до

...
Винаги има един. От Майкъл Оуен през 1998-а година до
Коментари Харесай

10 от най-добрите млади футболисти на Мондиала

Винаги има един. От Майкъл Оуен през 1998-а година до младежа Пеле три десетилетия по-рано, млад футболист постоянно се развихря на Световното състезание и, в продължение на месец, се трансформира от трогателен перспективен състезател до звезда.

Ето 10 от футболистите, които ще блеснат с изявите си в Катар, съгласно MirrorFootball:
Гави
Джуд Белингам (Англия)

Нека стартираме с явен претендент. Момчето от Бирмингам към този момент демонстрира на какво е способно в Борусия Дортмунд – поради обстоятелството, че Джордан Хендерсън навлиза в заключителните години от професионалната си кариера, а Калвин Филипс е надалеч от 100-процентова физическа форма поради дългия интервал в лазарета, Белингам би трябвало да партнира на Деклан Райс в полузащитата на „ Трите лъва “. Това ще направи халфовата линия на британците по-динамична. Идното лято Белингам ще попадне сигурно в битка за привличането му.

Джамал Мусиала (Германия)

В различен живот офанзивният футболист на Байерн Мюнхен можеше да бъде част от състава на англичаните на Мондиала, само че 19-годишният състезател, прочут като „ Бамби “, ще бъде част от добре уравновесения отбор на Германия и един от най-хубавите селекционери на шампионата Ханзи Флик. Бундестимът не разполага с доста звезди в състава спрямо други от любимците за короната, само че в лицето на Мусиала несъмнено има креативност, която може да помогне на първенците от 2014-а за мощен рейд в конкуренцията.

Такефуса Кубо (Япония)

Изглежда по този начин като че ли всяка страна има подобен футболист – атакуващ състезател, който има сериозен капацитет и качества, сходни с тези на някои от най-хубавите, в това число Лионел Меси и Кристиано Роналдо. И този 21-годишен нападател на Реал Сосиедад е част от националния тим на Япония. Кубо бе в академията на Барселона „ Ла Масия “, преди да се завърне в Токио, а оттова да премине в Реал Мадрид. Миналото лято той стана състезател на Сосиедад и занапред ще показва своята неоспорима класа.
Джуд Белингам
Гави (Испания)

Ако съотборникът му в Барселона Педри бе историята на Европейското състезание предишното лято, то шампионатът в Катар би трябвало да бъде сцената, на която да блесне другият надарен полузащитник на каталунците. И двамата завоюваха премията за Най-добър млад състезател до 21 година „ Златно момче “ в поредни години. Присъствието им на терена до ветерана Серхио Бускетс демонстрира образно и желанията на селекционера на „ Ла Фурия Роха “ Луис Енрике за нова доминантна халфова линия на испанците, международни първенци от 2010, след тази с легендите Шави Ернандес и Андрес Иниеста, която донесе и две европейски трофеи през 2008 и 2012.

Нуно Мендеш (Португалия)

Една изгода от това, че атомното трио на Пари Сен Жермен в офанзива обира вниманието към себе си е, че това разрешава на други футболисти да се развиват без доста фокус и напрежение върху тях. Такава е обстановката при 20-годишния краен защитник, който дойде във френската столица от Бенфика предишното лято. Въпреки че е зад Жоао Кансело (Манчестър Сити) в битката за титулярно място на позицията ляв бек в португалския състав, той несъмнено има какво да покаже. Има известни въпросителни по отношение на работата му в отбрана, само че бъдещето сигурно е пред него.

Енцо Фернандес (Аржентина)

Полузащитникът на Бенфика дебютира за националния тим едвам през септември, само че медиите настояват, че в бъдеще цената му ще надвиши 100 млн. паунда. Повечето от грандовете в британската Висша лига демонстрират интерес към него. Фернандес играе най-вече като опорен халф, само че може да бъде употребен и в по-напреднала роля на терена.
Коди Гакпо
Орелиен Чуамени (Франция)

Един от двамата млади полузащитници на Реал Мадрид в състава на селекционера на международните първенци Дидие Дешан, 22-годишният състезател може да има по-ключова роля от предстоящото преди няколко месеца поради травмите на Пол Погба и Н‘Голо Канте. „ Петлите “ могат да наподобяват неуверени в халфовата си линия за Катар, само че Чуамени не трябва да бъде изключван от сметките да въодушеви французите към отбрана на международната корона.

Йошко Гвардиол (Хърватия)

20-годишният бранител прекара по-голямата част от предишното лято, спряган с трансфер във Висшата лига. Това не се реализира, само че овакантяване на сегашния му клуб – Република България Лайпциг, наподобява неизбежно. Бранителят може да оперира както на позицията ляв бек, по този начин и като централен бранител – строшен нос предходната седмица не се чака да го извади от терените. Съставът на хърватите е цялостен с опитни имена, което значи, че Гвардиол още повече изпъква като едно от свежите лица в тима на международните вицешампиони.

Коди Гакпо (Нидерландия)

Крилото на ПСВ Айндховен евентуално ще смени клубната си принадлежност с трансфер в едно от топ 5 шампионатите на Стария континент идващото лято, само че цената и дестинацията му могат да бъдат избрани от представянето му на Световното. Вълнуващ с непрекъснатото си нахлуване от ляво за удар с десния крайник, 23-годишният футболист се показва сега на едно непрекъснато високо равнище в нидерландската Ередивизи.

Шарл Де Кетелаере (Белгия)

Той не изгря през цялото време на престоя си в Серия А за първенците от Милан, откакто дойде на „ Сан Сиро “ от белгийския Брюж, само че 21-годишният атакуващ полузащитник има нужното, с цел да подкрепи акцията на белгийците. За мнозина това евентуално ще бъде финален късмет за „ Златното потомство “ на „ алените дяволи “, водено от Роберто Мартинес, да завоюва трофей от огромно състезание. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР