Винаги е хубаво, когато може да приготвим сами храната си

...
Винаги е хубаво, когато може да приготвим сами храната си
Коментари Харесай

Кои са най-лесните и непретенциозни за отглеждане зеленчуци

Винаги е хубаво, когато може да приготвим сами храната си у дома. А още по-добре е, в случай че използваме и домашни артикули. Чудесно би било да вземем за пример да сготвим обичаното си ядене, употребявайки зеленчуци, които персонално сме посадили и отгледали.
 Зеленчуковата градина, поливането и по кое време, по какъв начин и какъв брой е най-добре да го вършим
Колко постоянно да поливаме зеленчуковата градина

За да доближи цялостния си капацитет

И в случай че да имаме лична зеленчукова градина и да се грижим за нея ни се коства нещо прекомерно комплицирано, става известно, че не е напълно по този начин. Още повече, че има растения, които са в действителност непретенциозни и не изискват прекалено много време и внимание. Дотолкова, че може да ги засадим и на по-малки терени и даже на балкони.

Маруля

Тя е измежду най-лесните за развъждане зеленчуци. Може да вирее както в градината, навън, по този начин и в по-затворени пространства, в саксии. Хубавото е, че от едно малко семе порастват доста листа, които може да берем в дълъг интервал от време.
 Снимка 613752

Кейл

Кейлът стана много известен напоследък поради високото си наличие на витамини и полезни хранителни субстанции. Определян е даже като суперхрана. А с изключение на, че е потребен, хубавото е и, че е скромен зарзават и не изисква особени грижи. Нуждае се единствено от малко вода и повече слънце. Растението се вписва идеално в градината или на безоблачен балкон.

Ревен

Този не изключително известен зарзават е многогодишно растение от семейство Лападовидни. Той е апетитен и хранителен и толкоз е елементарен за развъждане, че може бързо да превземе градината, в случай че човек не бъде деликатен. По-подходящо е да се отглежда навън, защото стъблата му израстват много високо и при вярна грижа, реколтата му ще бъде богата.
 Снимка 613753

Моркови

Единственото по-важно изискване за моркова е да бъде засаден в дълбока почва, поради, че е кореноплоден зарзават. Расте много бързо, изключително в случай че е изложен на директни слънчеви лъчи през целия ден. Затова лехите с моркови би трябвало да бъдат на най-огряваното място в двора.

Кайенски пипер

Задължителен за всеки фен на пикантния усет. Полезно и елементарно за развъждане растение при всевъзможни условия - и в градината, и в саксия на балкона. Единственото изискване още веднъж е слънцето и това, съчетано с добра грижа, ще даде добра годишна продукция. Може да се употребява за готвене, за изработката на домакински пикантен сос или да се изсуши за фалшификация.
 Снимка 613754

Тиквички

Тиквичките са от растенията, с които може да стартираме, в случай че нямаме необикновен опит в развъждането на зеленчуци. За предпочитане е да бъдат посадени в по-широк, култивиран имот, защото могат да станат много огромни. През лятото е добре да се поливат постоянно, само че пък нормално дават огромни добиви, тъй че напъните си заслужават.

Репички

Репичките са измежду обичаните на мнозина пролетни зеленчуци, съвършена добавка към зелената салата. Така че, хубаво би било да имаме зеленчука постоянно на разположение в личната си градина. Още повече, че репичките порастват бързо - единствено за към месец може да приберем първата годишна продукция.
 Чесънът и методите, по които може да отглеждаме вкусния зарзават и у дома, и в градината
Как да си отгледаме чесън - и у дома, и в градината

За какво да внимаваме при двата метода

Зелен фасул

За този зарзават ще би трябвало да проявим повече самообладание. Нужни са към два месеца от засаждането до прибирането на реколтата. Зеленият боб може да се отглежда и на балкон, само че значимо изискване е потреблението на пръчки или опорна рамка, която да държите нежните стъбла, написа Showbizz Daily.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР