Вин Дизел е роден на 18 юли 1967 г. в

...
Вин Дизел е роден на 18 юли 1967 г. в
Коментари Харесай

Честит рожден ден на Vin Diesel

Вин Дизел е роден на 18 юли 1967 година в Ню Йорк и през днешния ден бързият и гневен артист чества своя 51-ви рожден ден. Баща му е учител по театрално майсторство. Майка му е астроложка. Не познавал биологичния си татко. Знае от майка си, че той има доста многообразен генезис: Африко-Американски, италиански и евентуално Кубински. Истинското име на Вин Дизел е Марк Синклеър Винсънт, само че той не обича да приказва за живота си преди киното.

Известно е, че своето предопределение той намерил по случайност, когато на 7 години дружно със свои другари влезнали с щурм във Манхатънския спектакъл, където вандалствали. Изведнъж, на сцената се появила жена, която вместо да се обади в полицията подала на всеки един от тях по един сюжети и известна сума пари с думите: „ Ако вие, момчета, желаете да играете тук, идвайте всеки ден в 4 часа. Ето ви 20 Щатски долар за седмицата. Научете си репликите. ”

Жената се казвала Кристал Фийлд, артистичен шеф на театъра и отдадена на развиването на артисти от ниски обществени прослойки и малцинства. Тя е тази, която непосредствено е повлияла на бъдещото развиване на подрастващия Марк. Той идвал всеки ден в 4 часа и почнал да се образова.

Учи лингвистика, само че не приключва колежа, а отпътува за Холивуд, с цел да търси актьорски изяви. Първите му опити да пробие там са несполучливи и се връща в Ню Йорк. За три дни и с 3000 $ бюджет снима късометражния филм Multi-Facial ( " Многоликият ", 1995), който е показан на кинофестивала в Кан. 20-минутната лента е въодушевена от неговите лични прекарвания по кастингите поради цвета на кожата му - нито прекомерно ярък, с цел да е бял, нито задоволително мрачен за негър. Следва пълнометражният му дебют " Strays " (Бездомници, 1997), където още веднъж е режисьор, сценарист и играе основния воин - наркодилър.

Идва най-важното събитие в кариерата му - видян е от режисьора Стивън Спилбърг, който е виновникът Вин Дизел да стане прочут на света. Спилбърг го кани да взе участие във кино лентата „ Спасяването на редови войник Райън ”. Ролята е дребна, само че е написана особено за него. Режисьорите виждат новото лице, а не по-малко усещане им прави и гласът му. С озвучаването на робота в анимацията „ Железният човект ”, Вин дава своята поръчка за мощно наличие под холивудското слънце освен като тяло, само че и като тембър.

И по този начин, при започване на 2000 година Вин става един от най-високоплатените артисти. Хонорарите му в никакъв случай не са по-малко от 20 млн. $, а през днешния ден сме го гледали в десетки филми. Освен това, холивудсият артист е и сценарист, режисьор и продуцент.

През 2017-а направи завръщане с две емблематични функции, а точно: Доминик Торето в " Бързи и гневни 8 " и Ксандър Кейдж в " Трите хикса: Отново в играта ". Не бива да подминаваме и „ Пазители на Галактиката: Втора част “, в който Вин е гласът зад Грут.

Според списание Forbes, филмите, в които е взел участие Вин Дизел през 2017-а са проработили най-вече доходи през миналата година. Цифрите демонстрират, че кинолентите с Вин Дизел са инкасирали доходи от 1.6 милиарда $ през 2017 година. Доходът е най-много от последния филм от поредицата „ Бързи и гневни “, който е проработил изумителните 1.2 милиарда $ в световния боксофис. /radio1.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР