Виляреал нанесе първата загуба на Атлетик Билбао от началото на

...
Виляреал нанесе първата загуба на Атлетик Билбао от началото на
Коментари Харесай

Виляреал нанесе тежка първата загуба на Атлетик Билбао

Виляреал нанесе първата загуба на Атлетик Билбао от началото на сезона. Тази вечер " Жълтата подводница " стигна до триумфа с 3:0 в конфликта сред двата отбора от междинния 6-и кръг на " Сан Мамес ". Точни за триумфа на гостите бяха Пабло Форналс в 65-ата, Рамиро Фунес Мори в 80-ата минута и Карл-Токо Екамби в 89-ата минута.

През първата част и двата отбора имаха своите благоприятни условия. Рамиро Фунес Мори на два пъти обстрелва рисково вратата на домакините първо от далечна отдалеченост, а по-късно с глава, само че без триумф. Раул Гарсия пък бе най-близо до гола за баските с отдалечен изстрел, профучал до гредата.

Междувременно в 20-ата минута имаше и една противоречива обстановка, като бранител на Виляреал игра с ръка в наказателното поле, само че дузпа не бе отсъдена.

Втората част стартира с две положителни благоприятни условия за домакините. В 55-ата минута Юри Берчиче насочи рисков удар и Серхио Асенхо с блестяща интервенция опази вратата си. В 61-ата и Иняки Уилямс стреля от границата на пеналта над вратата.

Виляреал обаче пръв съумя да да открие резултата с извънредно хубав гол. В 65-ата минута Пабло Форналс овладя топката в центъра на терена и изненадващо реши да стреля, като ударът му трансферира вратаря и се оказа във вратата за 0:1.

В 80-ата минута гостите вкараха и втори гол. При центриране от корнер Рамиро Фунес Мори с глава бе прецизен за 0:2.

Крайното 0:3 пък оформи Карл-Токо Екамби в 89-ата минута. Тогава той напредна на скорост, пребори директния си надзирател, излъга вратаря и от близко оформи класическата победа на своя отбор.

Така Виляреал събра 8 точки и излезе на 7-ата позиция в класирането. Атлетик пък е на 13-ото място с 6 точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ
Примера дивисион 6 кръг, сряда 26 септември  Атлетик Билбао 0:3краен резулат  Виляреал
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР