Вилхелмения Уигинс Фернандес Смит, прочуто сопрано, известна с участието си

...
Вилхелмения Уигинс Фернандес Смит, прочуто сопрано, известна с участието си
Коментари Харесай

Прочутото сопрано Вилхелмения Уигинс Фернандес Смит почина на 75 години

Вилхелмения Уигинс Фернандес Смит, фамозно сопрано, известна с присъединяване си във френския филм „ Дива " от 1981 година, умря на 75-годишна възраст, заяви АП.

Погребението се е състояло в петък в черква в Лексингтън, Кентъки, където тя се реалокира след дългогодишно престояване в родната ѝ Филаделфия. Певицата е умряла от рак на 2 февруари в дома си, заяви щерка ѝ Шина Мария Фернандес.

Вилхелмения Уигинс Фернандес приключва Академията за вокални изкуства във Филаделфия и продължава образованието си в учебното заведение „ Джулиард " в Ню Йорк. Създателите на кино лентата „ Дива ", измежду които и режисьорът Жан Жак Бенекс, се свързват с нея, до момента в който тя пее в „ Бохеми " на Пучини в Париж, което води до снимането на трилър, който трансформира живота ѝ.

„ Филмът ми даде изява, която не можех да си показва, и трябваше да наваксам личната си популярност, когато се отвориха вратите за присъединяване в безчет опери ", спомня си тя.

„ Вилхелмения постоянно е била доста спокоен човек и не е жадувала за светлината на прожекторите ", сподели Еверет Маккорви, шеф на Оперния спектакъл на Университета на Кентъки, и прибавя: „ Светлината на прожекторите обаче я желаеше ", заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР