Виктория Томова имаше всички шансове да се класира за втория

...
Виктория Томова имаше всички шансове да се класира за втория
Коментари Харесай

Томова спаси 3 мачбола, но пропиля аванс от 4:1 в решителния сет и напусна WTA турнира в Руан

Виктория Томова имаше всички шансове да се класира за втория кръг на WTA 250 шампионата в Руан, само че позволи поврат от 4:1 гейма в решителния сет от срещата си против Варвара Грачева (световна номер 94) на клей конкуренцията във френския град - 2:6 6:3 5:7. Така локалната представителка си обезпечи конфликт във втория кръг с китайката Юе Юан, която се намира под номер 38 в международната класация и неотдавна завоюва купата в Остин. Нашата топ тенисистка пък прекъсна поредицата си от три следващи WTA надпревари, в които преодоляваше откриващото си затруднение и в този момент ще се надява на непосредствено място в главната скица на WTA 1000 шампионата в Мадрид, където към този момент е първа запаса.

Двубоят стартира равностойно, като дългите разигравания изобилстваха и качеството на игра беше доста високо. Постепенно етническата съветския стартира да играе по-агресивно и получаваше доста повече лесни точки от първия си сервис, което ѝ позволяваше да господства разиграванията на лично подаване. Всичко това разреши на Грачева да поеме надзор над нещата от 2:2 гейма насам и Томова не съумя да завоюва нито гейм повече до приключването на откриващия сет.

Нещата се прекатурнаха внезапно във втората част, където самата Вики влезе в безусловно същата печеливша серия и поведе с 4:0. Българката се защитаваше извънредно умела и контрираше доста сполучливо своята съперничка, която усили доста броя си на непредизвикани неточности. Местната представителка обаче надалеч не се беше предала и върна единия от пробивите си закъснение, единствено че нямаше сили за освен това и скоро имахме тъждество в общия резултат.

Решителната част стартира доста по-добре за нашата сънародничка, която се откъсна напред с 4:1, само че още веднъж разреши на някогашната номер 39 да впезе в поредност от 4 извоювани гейма и скоро тя сервираше за спечелването на мача. Грачева даже доближи до 2 следващи мачбола, само че Томова сподели надалеч по-агресивно лице и се завърна в дуела с доста смела игра, стигайки до паритет при 5:5.

Тогава родната ни представителка още веднъж стартира да работи прекомерно пасивно ип представителката на Франция нямаше проблем да се оправя с нейните къси отигравания, което докара до нов пробив и доста скоро успеха беше извоювана от любимката на публиката.

Varvara Gracheva
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР