Виктория Нинова ще изведе с капитанската лента България в предстоящата

...
Виктория Нинова ще изведе с капитанската лента България в предстоящата
Коментари Харесай

Съставът ни се запази и това много ни помага, заяви волейболната националка на България до 18 години Виктория Нинова

Виктория Нинова ще изведе с капитанската лента България в идната първа европейска зонална подготовка по волейбол за дами под 18 години. Турнирът ще се организира в столичната зала " Христо Ботев " сред 17 и 21 януари.

Тимът, воден от селекционера Антонина Зетова, е в група " А " дружно с Косово. В група " Б " са тимовете на Турция, Сърбия и Република Северна Македония.

Младите българки сигурно ще вземат участие в полуфиналите, защото третият тим в потока Румъния се класира непосредствено за еврошампиона по правото на хазаин.

Нинова, която е либеро на ЦСКА, даде изявление за формалния уебсайт на Българска федерация волейбол преди значимата евроквалификация.

" Всичко е наред. Нямаме травми. Отборът работи сносно, плътно. Настроението също е на доста високо равнище. Отборът е обединен и в игрището, и отвън него. Категорично надграждаме. Приключихме с тежките фитнеси и в този момент акцентираме повече на тактичност и техника. Остават две седмици до старта на мачовете и тимът в действителност има голямо предпочитание да победи Турция в тази зала и като домакини. Очаквам безапелационна победа (срещу Косово). Трябва да играем плътно и да не ги подценяваме, тъй като този мач ни подсигурява по-лесния противник и по-големи шансове да достигнем до край. Предполагам, че Сърбия ще паднат от Турция, само че ще продължат като втория в групата ", сподели Виктория Нинова.

" Очаквам да играем полуфинал против сръбкините. Сработихме се, даже и с новия треньор. Съставът се резервира съвсем напълно и това доста ни оказва помощ да сме в по-напреднала фаза на подготовката ", разяснява още Нинова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР