Виктория ГеоргиеваДокато войната в Украйна няма изгледи скоро да свърши,

...
Виктория ГеоргиеваДокато войната в Украйна няма изгледи скоро да свърши,
Коментари Харесай

Парад на абсурда*

Виктория Георгиева

Докато войната в Украйна няма изгледи скоро да свърши, до момента в който обстановката в Газа продължава да е все толкоз усложнена, до момента в който казусът с мигрантите в Европа непрекъснато ескалира, с какво мислите се занимават служителите в Европейски Съюз и неговите бюрократични структури? И то за следващ път! Не, не е с разрешаването на никои от тези застрашаващи сигурността на Съюза въпроси.
Става въпрос за транссексуалните, малолетните и процедурите за

правно признание на пола

Ако се чудите какво общо имат транссексуалните и малолетните и за какво са в едно изречение, отговорът не закъснява. Чиновниците бистрят по какъв начин да накарат всички страни да пазят по-добре правата на транссексуалните лица, като процедурите за правно признание на пола в Европа би трябвало да се организират допустимо най-бързо и транспарантно и би трябвало да бъдат открити за малолетни… без ограничавания на възрастта. „ Тези процедури би трябвало да бъдат налични за малолетни, като се вземат поради възгледите, зрелостта и най-хубавите ползи на детето и в най-хубавия случай без възрастови ограничавания ”.
Това, за жалост на доста хора, които оправдават всяка недомислица в Европейски Съюз и всеки проблем с дългата ръка на Путин, е напълно публично оповестено в нов отчет на Съвета на Европа, озаглавен “Човешките права и половата еднаквост и изложение ”. Акцентът в отчета са транс хората и насоките към държавите-членки, които би трябвало да обезпечат достъп до правно признание на пола въз основа на самоопределяне за транс хора, които го желаят, в това число и транс децата, като са изложени и 15 рекомендации към членовете на Европейски Съюз.
Документът изобилства от натъртвания, че са нарушени човешките права на транссексуалните, че страните носят отговорност да отстранен бариерите пред тях, че погрешно се вижда опасност за правата на дамите, в случай че транссексуалните получат повече права. Явно се визират зачестилите случаи на транс състезатели, които чупят върхове в женски спортове, поради биологичните си преимущества, в което обаче нито комисарят на Съвета на Европа по правата на индивида Дуня Миятович, нито други радетели за повече прерогативи на транссескуалните, виждат проблем.
Говори се и за „ така наречен обичайни правила по отношение на пола ”, които били изключително разрушителни за правата на транс хората, като за следващ път се акцентира, че законодателството на страните не би трябвало да не разрешава и пречи на половата еднаквост и половото изложение, тъй като това е форма на дискриминация. Размахва ни се пръст и на нас... за следващ път: „ Забраната на юридическата промяна на пола е неприемлива. Това ограничаване към момента съществува в България и Унгария ”.
Комитетът на министрите на Съвета на Европа упорства

България да уреди процедура

за юридическа смяна на пола. Още през септември предходната година Съветът натърти, че би трябвало незабавно да приемем „ законодателни промени, с които да се вкара процедура за правно признание на смяната на пола ”. Тази позиция беше разследване както от нееднократното наказание на страната ни в Страсбург, по този начин и от тълкувателното решение на Гражданската гилдия на Върховния касационен съд, с което решение висшите ни съдии сложиха завършек на опцията транссексуалните да трансформират юридически пола си.
В документа се посочваше още, че тълкувателно решение на Върховен касационен съд, учредено на решение на Конституционния съд, е направило „ на практика невероятно за транссексуалните лица да получат правно признание на смяна на пола в България; и че тези развития доста ускоряват положението на неустановеност по отношение на засегнатите лица и биха могли да доведат до други сходни нарушавания “, допълвайки, че незабавно са нужни законодателни ограничения, предвиждащи съобразена с Конвенцията процедура за правно признание на смяна на пола.
Най-нелепото беше, че от Съвета ни „ насърчаваха ” (?) да почерпим „ ентусиазъм ” (?) от стандартите му, а държавното управление ни да предприеме ограничения, които да разрешат разглеждането на молби за правна смяна на пола до приемането на промените в законодателството.
И въпреки нашето законодателство, нашата Конституция, да са пределно ясни по въпроса, след толкоз насърчавания, настоявания, натъртвания и впрочем, се стигна и до така наречен “пробиви по проблема ”, като до съда бяха позволени и каузи на транссексуални, като за мотив бяха посочени Правото на Европейски Съюз и практиката на съда в Люксембург.
Тогава, през септември, още преди да бъде признато въпросното решение, всяка страна, в това число и нашата, можеше да оспори приемането му. Сред главните органи на Съвета е Комитетът на министрите, формиран от министрите на външните работи на всички страни членки. Тоест от наша страна представител е била госпожа Мария Габриел. Да сте чули нейна позиция по въпроса? Някакво несъгласие, оборване на признатото решение? Въобще да сте чули тя да е уведомила необятната общност в България какво е признато и какво значи това за страната ни?

Половата дисфория, хормоналните блокери и децата

Всеки рационален човек чудесно знае и осъзнава, че полът е биологично съдбоносен – той не може да бъде избиран и действително изменен. Това, че изключително в последните години, и то все по-осезаемо и натрапчиво, ни се приказва непрестанно за правото на „ избор ” на пол, за полова дисфория, за полова еднаквост, не трансформира същността. Да, вършат се такива интервенции, само че същността на човек е предопределена още от раждането му, а следствията, произлизащи от такива дейности, могат да са фаталани.
Но в случай че допреди години заключението на психиатрите беше напълно ясно и всевъзможни сходни стремежи и щения влизаха в рубрика „ психологични отклонения ”, към този момент приказваме за човешки права, усеща, противоречие сред биологичен пол и еднаквост.
В редица европейски страни към този момент има закони, които разрешават даже на малолетни да трансформират пола си. В Испания, предходната година, Народното събрание одобри, че всеки над 16-годишна възраст може да промени пола си по документи без здравно наблюдаване, като арбитър ще би трябвало да утвърди промяната на пола за лица сред 12 и 14 години, до момента в който тези сред 14 и 16 би трябвало да имат единодушие единствено от родителите си. Тогава министърът им на равноправието Ирен Монтеро (да, има и такова чудо) съобщи, че към този момент няма да е належащо да се минава двегодишен курс на лекуване с хормони и всички транс жители могат  да дефинират своята полова еднаквост.
В Германия бяха признати закони за улеснение на транссексуалните, интерсексуалните и небинарните хора да трансформират името и пола си в публични документи, а държавното управление на  Олаф Шолц, още преди стъпването си на власт през декември 2021 година, беше заложило в програмата си, че ще насърчи промени, които засягат ЛГБТИ общността, като да вземем за пример „ закон за самоопределянето “; че ще бъде основана процедура в гражданския справочник, която позволява промяна на регистрацията на пола в гражданското единствено чрез декларация; както и че когато дете се роди от брака на две дами, и двете ще бъдат „ автоматизирано законни майки “.
Във Англия към този момент имаше нееднократни образци за лекари, които изписват хормонална терапия единствено след няколко срещи с пациенти, както и клиники, които признаха, че са изписвали блокери на деца, с цел да не бъдат упрекнати в трансофобия. Макар медицинските противопоказания при прилягането на хормонални блокери на деца, това продължава да е процедура.
В реалност блокерите могат да спрат физическите промени в пубертета, да повлият върху развиването на мозъка, върху плодовитостта, а въпреки да липсват и дълготрайни изследвания какви са дълготрайните им странични резултати, в това число и върху душeвността на приемащите ги, неолибералните франкенщайновци нямат никакви угризения да посегнат на децата.

Децата в ролята на опитни зайчета

И до момента в който, напълно вярно, заради незрелостта си, децата не могат да гласоподават, не могат да карат, не могат да взимат други значими решения за себе си, група относително малобройни, само че разполагащи с голяма власт хора, се пробват да ни внушат, че малолетните и малолетните са интелектуално зрели, с цел да взимат сходни крайни и определящи по-нататъшния им живот решения. По-точно, сходни даже застрашаващи живота им решения, тъй като случаите на самоубийства в резултат на такива дейности, зачестяват.
Агресивната  акция, която извира зад всеки ъгъл, до неотдавна разчиташе най-вече на обществените мрежи, на youtube, на tiktok и други принадлежности, които насърчаваха младежите не просто да са разнообразни, а да са транс, да са queer, тъй като това е съвременно, от известно време получава мощна поддръжка и на доста по-високо равнище, на държавно равнище. А както чудесно знаем, точно децата са лесни за манипулиране, точно те не са узрели – както физически, по този начин и душевен, с цел да могат да преценяват кое решение е вярно. Надали не го знаят и от Съвета на Европа (например). И по този начин, прикрити зад думи и изрази „ равни права ”, „ право на самоопределяне ”, „ приемливост ”, патологията последователно се трансформира в норма, а нормата в назадничавост.

Флагман
*Заглавието е на редакцията
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР