Виктор Стадницкий, син на покойния руски дипломат и официален вносител

...
Виктор Стадницкий, син на покойния руски дипломат и официален вносител
Коментари Харесай

Мистериозна смърт покоси сина на шефа на Лада България, бременната му съпруга го намерила

Виктор Стадницкий, наследник на починалия съветски посланик и формален вносител на колите Лада за България – Алексей Стадницкий, умря в своя дом в квартал Бояна във вторник сутринта при неразбираеми условия, оповестява Уикенд. Близките му подозират, че той е използвал рискова композиция от опиати – фентанил, подправен скрито и без неговото познание в розов кокаин, прочут като Туси.

През миналата година, дрогата туси (2С) стана извънредно известна дрога измежду богаташите в София, макар високата цена от 300 лв. за грам. Тази примес от кокаин, кетамин и кофеин обаче постоянно се добавя с фентанил в някои нарколаборатории, защото този опиат е доста по-евтин от останалите. Проблемът с фентанилът е, че може да провокира гибел в рамките единствено на няколко минути, като блокира центъра на дишането в мозъка.

Смята се, че точно приемът на фентанил е евентуалната причина за мистериозната гибел на Виктор Стадницкий, прочут с прякора си Витя Руснака. Тялото му беше намерено безжизнено, само че към момента с пулс от близки в неговия дом във вторник сутринта. Екипът на Бърза помощ е дошъл бързо, само че опитът да го реанимират е бил несполучлив и той умрял в дома си.

Според непотвърдена публично информация Виктор е бил открит в безпомощно положение от приятелката си, която е бременна в 5-ия месец. Младата жена е изпаднала в шоково положение след нещастието и с нея работят психолози. Макар към момента да няма публична констатация от Съдебна медицина, че Витя Руснака е умрял след банкет на фентанил, опечалените му близки са уверени, че той си е отишъл от дрогата палач.

Фентанилът към този момент се популяризира всеобщо в София като смес на кокаин, туси, хероин и даже марихуана. Ако Министерство на вътрешните работи не вземе незабавни ограничения и не пресече вноса му в България и разпространяването му на наркопазара, ще станем очевидци на пандемия от смъртни случаи, която може да засегне освен наркозависими, бият тревога от клиниката по токсикология в София.

Съвсем неотдавна от Центъра за лекуване на зависимости във Варна изнесоха стряскащи данни за най-малко 10 смъртни случая в морската столица след използването на фентанил през последния месец.

При всички регистрирани случаи използвалите фентанил не са знаели, че одобряват дрогата палач, а с плащали на дилърите за покупката на хероин, кокаин или амфетамин.

Стреснати от шумния публичен отзив за смъртоносната зараза от фентанил, полицията и прокуратурата във Варна арестуваха трима ромски дилъри на дрогата палач.

Задържани бяха две дами в миг на договорка с 200 грама фентанил, а дни по-късно и 70-годишен дилър от варненското гето Максуда.

Източници от ъндърграунда обаче настояват, че арестуваните във Варна са от най-ниското равнище в наркотърговията и че мастити наркобосове с обемисти досиета стоят зад трафика на рисковата дрога.

Смята се, че фентанилът влиза в България през пристанището във Варна като директна пратка, която да отиде до Централна Европа. Част от товарите обаче остават в страната, защото интернационалните трафиканти се разплащат с доставчиците не с кешови заплащания, а като им оставят част от количеството дрога.

Източници от полицията разкриват в неофициални диалози, че варненският кримибос Николай Тошев – Чирпанския движи трафика на фентанил. Някои даже подозират, че Чирпанския управлява незаконна нарколаборатория за произвеждане на туси, която действа във варненския квартал Виница.

Розовата дрога се продава главно на чужденци по Северното и Южното Черноморие против 200 евро за грам. Според информация пристигнала от представители на столичния ъндърграунд, в столицата също се продава туси, примесено с фентанил, като цената на 1 грам варира от 300 до 350 лв..

Смята се, че мешилката се прави в България поради сбърканите пропорции и зачестилите смъртни случаи през последния месец. Официалните данни сочат, че 10 индивида са умряли след приложимост на фентанил през последните 2 месеца.

" Бройката на починалите обаче е доста по-голяма, само че просто липсва информация. Някои приказват за най-малко 50 смъртни случая в България, като множеството от жертвите са хероинови наркомани от ромски генезис. За тях управляващите даже не си вършат труда да водят публична статистика и да харчат пари за аутопсии, които да открият същинската причина за настъпилата гибел ", описват терапевти от центъра за зависимости.

Що се отнася до умрелия във вторник сутринта след евентуален банкет на фентанил Виктор Стадницкий – Витя Руснака, той беше измежду известните бохеми в София още от края на 90-те години на предишния век. През есента на 2016 година Витя беше настанен за малко в психиатрия под давление на татко му Алексей, откакто се самопростреля в крайници след бурна алкохолна оргия.

В последните няколко години от живота си Витя Руснака даваше тип, че е скъсал с бурното си минало – подхвана сполучлив бизнес с криптовалути и цифрови софтуерни приложения.

За последно за Витя се чу през есента на 2021г., когато лъскавото му Ламборджини Хуракан на стойност над 650 000 лв. беше помляно пред очите му пред ресторант Старата круша в Бояна.

Тогава Витя паркирал спортния звяр пред заведението на ул. Беловодски път, само че на отсрещния тротоар, с цел да му е непрестанно под око автомобилът, до момента в който обядва. Залисан водач на непретенциозно Ауди обаче се врязва в издадената напред дясна предна част на Ламборджинито и я огъва като хармоника. " Това беше най-скъпият обяд, който съм плащал през живота си ", разяснява шеговито случая в профила си в инстаграм Виктор Стадницкий.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР