Вижте позицията на популярния журналист и продуцент за бургаския фестивал

...
Вижте позицията на популярния журналист и продуцент за бургаския фестивал
Коментари Харесай

Георги Тошев представя филмите си за великолепните актриси Татяна Лолова и Катя Паскалева на Порт Прим Арт Фест

Вижте позицията на известния публицист и продуцент за бургаския фестивал на изкуствата

За втора поредна година журналистът и продуцент Георги Тошев ще бъде деен участник във фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест. Културният конгрес ще бъде открит публично на 8 октомври от 18:00 часа с кино лентата " Портрет на една дама ", който известният публицист и продуцент основава в съавторство с Ема Константинова. Лентата е отдадена на превъзходната актриса Татяна Лолова, която е и патрон на Порт Прим Арт Фест 2018. Вечно усмихнатата звезда от българската кино и театрална сцена освен персонално ще открие форума, само че и ще почете всички събития в границите на фестивала. " Портрет на една дама " ще бъде показан в Гранд Хотел и СПА Приморец, който с изключение на хазаин на част от събитията на Порт Прим Арт Фест е и негов основател, уредник и спонсор. Фестивалът се реализира с общителното подпомагане на община Бургас. Входът за прожекцията е свободен.

Публиката на Порт Прим Арт Фест ще се срещне още веднъж с Георги Тошев на 11 октомври (четвъртък) от 19:00 часа в зала " Георги Баев " на Културен център " Морско казино ". Там ще бъде показана документалната лента " Последната роля ", която журналистът основава още веднъж в съавторство с Ема Константинова. Тя е отдадена на звездата от " Козият рог " (1972), " Вилна зона " (1975), " Матриархат " (1977) и доста други знакови филми – Катя Паскалева. Входът за събитието е свободен, Освен филмовата прожекция, Георги Тошев ще показа и книгата си за незабравимата актриса – " Катя Паскалева. Жените в мен “. Ето какво споделя той за присъединяване си в Порт Прим Арт Фест 2018:

Г-н Тошев, за втора поредна година участвате във фестивала на изкуствата на Бургас Порт Прим Арт Фест. Какви са усещанията Ви от първото издание на форума и за какво решихте да приемете повторната покана?

Познавам и вземам участие в доста и разнообразни фестивали от години. Това, с което Бургас Порт Прим Арт Фест ме завоюва е точната форма. Това е един персонален фестивал, в който се срещаш и общуваш с създатели, които трансформират културната обстановка у нас. Фестивалът си има патрон, което го прави не неизвестен, а написан от ослепителен създател. Патронът е персона, която задава посоката на фестивала, събира към себе си аудитория и актьори. Харесвам този персонален автограф на фестивала посредством личностите, които се канят за патрони. Миналата година това бе актрисата Цветана Манева. Нейното наличие се усещаше освен на сцената, само че и по улиците на Бургас, в залите, където Цветана присъстваше като фен. Тази година е Татяна Лолова. Две забележителни актриси с богата креативна биография.

Но фестивалът - са срещите. Аз открих художници, поети, актьори, които не познавах. И това промени гледната ми точка. Не на последно място семейството на Гранд Хотел и СПА Приморец, който се грижи всичко да бъде уютно, неофициално.

Всички сме събрани на едно отлично място и поддържаме връзка интензивно. Рядкост за множеството фестивали. Добрите международни практики са доказателство, че в случай че има сполучлив бизнес, той търси способи да прави неща за другите. Фестивалът е конгрес за жителите и гостите на Бургас.

Фестивалът основава и възпитава аудитория. Миналата година забелязах няколко генерации фенове. Любопитство. Чудесно е, че община Бургас има визия за културните потребности на жителите си, че не прави кампаниен плакат за лятото, а има воля да дава на своята аудитория качествени културни артикули.

Там, където бизнесът се среща обществено с страната в името на жителите, има бъдеще! През последните години, у нас се основават многочислени фестивали с всякаква тема. Нужни ли са те – и в частност форумите, отдадени на изкуствата, на България?

Фестивалите са благосъстояние. Като цяло са малко и в Бургас, и в цялата страна. Но основаването и най-много развъждането на един фестивал е комплициран и виновен развой. Не самоцел! Продължителна инвестиция в бъдещето. Трябва да си доста наясно, че това е дълъг път. И по него се върви деликатно.

Какво да чака да види публиката на Порт Прим Арт Фест 2018 от Георги Тошев?

Щастлив съм да покажа два свои кино лентата. И двата са отдадени на две огромни актриси - Татяна Лолова и Катя Паскалева. Ще показва и книгата си, отдадена на Паскалева. И двете са актриси, разнообразни, само че значими в културната ни история. Сложни, спорни и обичани.

За наслада, все по-често Ви виждаме в Бургас. Планирате ли други свои изяви в града, след финала на Порт Прим Арт Фест?

Да, Бургас става все по-специално място за мен. Надявам се дружно с екипа на Гранд хотел “Приморец " да показва кино лентата и книгата си за АББА и да създадем специфична вечер, отдадена на 80-годишнината на Невена Коканова.

Вие сте повествовател и странник. Моля, бихте ли споделили, какъв брой километра " навърта “ Георги Тошев на месец и за кого ще бъде идната Ви история?

Отдавна не броя километрите. Непрекъснато съм на път. Това ме прави благополучен. На фестивала " Синелибри “ ще покажа новия си филм “Лив Улман. Къщата на спомените ". Той е отдаден на актрисата Лив Улман и режисьора Ингмар Бергман. На " Киномания “ ще е международната премиера на кино лентата за Соня Йончева, а Новогодишният музикален фестивал ще уважи основателя си маестро Емил Чакъров с кино лентата “Реквием ".

Не пропускайте Порт Прим Арт Фест и прелестните филми на Георги Тошев, които постоянно почтено и безпогрешно улавят своите герои. Вижте света на две от най-искрящите български звезди: Татяна Лолова и Катя Паскалева. Всички са добре пристигнали! Входът за прожекциите е свободен. РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ

Коментари (0)Коментатори (0) публикувай коментар



Коментарът се запаметява. Моля, изчакайте... Ако сте регистриран консуматор влезте с вашите e-mail и ключова дума. Това ще Ви улесни при публикуването на коментар .

Все още нямате регистрация? Регистрирайте се , гратис е и става бързо .

За вход в системата, можете да употребявате и своя коментар:
код: Забележка: Публикуването на мнения не е анонимно . Всеки публикуващ коментар автоматизирано се съгласява с Общите условия за писане на мнения.

Условия за издание на коменатри:

Коментарите подлежат на администраторски надзор. Нецензурни, расистки изявления и обидни отзиви, както и рекламни послания могат да бъдат изтривани. Всякаква пропаганда и реклама на каквито и да било артикули, услуги, марки или компании е изцяло неразрешена. При доказване на лъжовен или подвеждащ коментар, същият ще бъде изтриван. При чести нарушавания от страна на един консуматор, достъпът му до уеб страницата ще бъде стеснен.Коментарите към публикациите са за разискване на тематиката, разисквана в публикацията. Всякакви мнения, които не са по тематиката, могат и най-вероятно ще бъдат изтрити. Обръщения към уеб страницата и поддържащите го в мненията не се позволяват. За задачата, апелирам, използвайте опциите за контакт с нас, посочени на страницата " За контакти ".



Зареждане! Моля, изчакайте... Покажи: Всички | Само на регистрирани | Моите Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за наличието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за издание на мнения.
Все още няма мнения към публикацията. Бъди първият, който ще напише коментар!Още вести от Любопитни вести: Много огромни неприятности за Нова тв поради присъединяване на Ванко 1...10:48 / 01.10.2018 Черни облаци надвиснаха над Венелин Петков12:48 / 30.09.2018 Лили Иванова искрено: Иван Пеев е единственият човек, който съ...12:47 / 30.09.2018 Вижте кой пази Тита от многото обожатели17:16 / 29.09.2018 Ето коя е най-едрогърдата певица16:41 / 29.09.2018 Пробивът в сигурността на Фейсбук може да е по-голям, в сравнение с...14:41 / 29.09.2018
ИЗПРАТИ НОВИНА Новини от през днешния ден [21] Новини от през вчерашния ден [24] « Октомври 2018 година » пон вто сря чтв пет съб нед12345678910111213141516171819202122232425262728293031 Виж още: Източник:
burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР