Вижте нашия Пътеводител“ при пазаруване за идеална фигура Нискомаслени храни за

...
Вижте нашия Пътеводител“ при пазаруване за идеална фигура
Нискомаслени храни за
Коментари Харесай

„Пътеводител“ при пазаруване за идеална фигура

Вижте нашия „ Пътеводител “ при извършване на покупки за идеална фигура

Нискомаслени храни за идеална фигура

Този постоянно срещан надпис значи, че продуктът би трябвало да съдържа по-малко от 3 година мазнини на всеки 100 година, с други думи – до 3% масленост. Ако видите тази цифра върху определената от вас храна, пазарувайте самоуверено – нискомаслените артикули са подобаващи за хора,които желаят да понижат тежестта си и са на диета за намаляване. Тези храни защищават и от струпване на нежелани мазнини в организма, както и от сърдечно-съдови проблеми.

Храни с по-ниско наличие на мазнини за идеална фигура

Определението „ по-ниско наличие на мазнини “ значи, че продуктът е с 30% по-малко мазнини от общоприетите му еквиваленти. Ако да вземем за пример срещнете този надпис върху сирене или сметана, които по принцип са богати на мазнини, потърсете спомагателна информация върху етикета, преди да го сложите в кошницата. Причината – даже по този начин разгласен, продуктът към момента може да е източник на доста триглицериди, които не са за препоръчване при диетично хранене. Проверете дали на етикета написа какъв брой са наличните мазнини в 100 година (препоръчителни са не повече от 3 г.) и по този начин ще се ориентирате какъв брой ще приемете с една порция.

Обезмаслени храни за идеална фигура

 Продукт с този етикет би трябвало да съдържа не повече от 0,5 година мазнини в 100 година Специалистите предизвестяват, че постоянно обезмаслените храни съдържат доста захар (източник на калории) и по тази причина би трябвало да внимавате с потреблението им. Преди да сложите в кошницата артикул с 0,5 година мазнини, информирайте се от етикета и за количеството калории на 100 година, с цел да не прекалите и нарушите диетата си.

90% обезмаслени храни  за идеална фигура

Това определение е към този момент нелегално и не би трябвало да се употребява съгласно Европейската инструкция за надписите на етикетите за хранителни артикули. Просто не купувайте такава стока, в случай че инцидентно се натъкнете на нея – изказванието „ …% обезмаслен “ е нелогично, щом няма мазнини би трябвало да написа „ обезмаслен “.

Light (от англ. Лек) артикул за идеална фигура

 Това определение също към този момент не трябва да се употребява, защото дава неверна информация. Ако срещнете стока с сходен етикет, просто проверете какъв брой грама мазнини съдържа в 100 година и си направете сметката.

Други форми за информиране

През последните години производителите на хранителни артикули вкараха разични схеми, по които купувачът да се ориентира за предлагания артикул. Едни от тях употребяват цветовете на светофара, с цел да ни предупредят какъв брой здравословна е храната (среща се при някои вносни артикули по огромните вериги магазини). Други демонстрират каква част от дневния банкет на сила и хранителни вещвства при елементарна диета се обезпечават от дадения артикул, като употребяват аршин, наименуван ориентировъчен дневен банкет. Например в 180 година пица се съдържа 458 ккал и 18,6 година мазнини. Това значи, че порцията не е подобаваща за вашата диета, защото надвишава допустимите стойности за хранителни субстанции и сила за едно хранене. Вие обаче може да изядете половин парче (90 г.) и по този начин ще поемете единствено 229 ккал. и 9,3 година мазнини, изцяло възможни стойности за диетичен режим.

 infomax-logo-50-15-HW

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР