Вижте модерната сграда за 1,5 млн. лв. Миналото и бъдещето

...
Вижте модерната сграда за 1,5 млн. лв. Миналото и бъдещето
Коментари Харесай

Сбъднатата мечта на СУ „Св. св. Кирил и Методий“: Откриха новия корпус на най-стария храм на просветата в Бургас

Вижте модерната постройка за 1,5 млн. лева

Миналото и бъдещето си дадоха среща в най-старото бургаско учебно заведение СУ „ Св. св. Кирил и Методий “. В образователното заведение бе открит нов съвременен корпус, който ще се употребява от над 1150 възпитаници. Официалното разкриване се трансформира в същински празник за образователното заведение, а лентата на новата облага прерязаха регионалния шеф проф. Мария Нейкова, кметът Димитър Николов и шефът на учебното заведение Снежана Няголова. 

Гости на тържеството бяха още зам.-кметът по обучение, опазване на здравето, обществени действия и юношески политики Йорданка Ананиева, началникът на Регионалното ръководство по образованито Петя Петрова, Лиляна Иванова – шеф отдел РУО-Бургас, Павлина Алексиева – старши специалист по физическо образование и спорт в Бургас, Евгения Гагашева – ръководител на учебното настоятелство и Момчил Момчилов – ръководител на Обществения съвет към учебното заведение. 

Сградата е на 2 етажа със застроена повърхност от 350 кв. м и разполага с необятен физкултурен салон, асансьор, 2 мултифункционални зали и тераса с градина, която дава опция и за класна активност навън. Корпусът е обвързван с топла връзка към главната постройка на учебното заведение и има 2 независими входа към двора.
 Тържествено бе откри новият корпус на училището
Кметът Димитър Николов изясни, че новият корпус дава опция на децата в начален стадий да са на едносменен режим, което пък облекчава както тях, по този начин и родителите им. 

„ Този план е образец, че със лични сили, когато обединим поддръжката на Общината и учебен бюджет, можем да се оправим. Самото строителство беше осъществено от наша общинска компания, което пък демонстрира, че може да бъде конкурентна на мощните строителни компании. То беше изпълнено качествено и в период “, сподели градоначалникът. 

Размерът на инвестицията е към 1,5 млн. лева. 

 



Училищният шеф Снежана Няголова поздрави присъстващите с прочувствено слово. 
 Снежана Няголова - шеф на СУ " Св. св. Кирил и Методий "
„ Тържествен трогателен и важен за СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ е днешният ден, тъй като е празник на една сбъдната фантазия. Днес в най-старото бургаско учебно заведение си дават среща предишното и бъдещето. До достолепната постройка, основана преди 90 години, се издига модерният ни нов корпус. За нас той е знак на непрестанния блян към развиване и рационализиране. Гордеем се, че успяхме освен да съхраним, само че и да умножим от генерации учители, полагали тук, десетилетия наред своя блажен труд. Дълъг път е извървян от далечната 1888 година, когато градските управляващи вземат решение за обособяването на площад, на който да се изградят храм и учебно заведение, носещи името на апостолите на българското слово. Днес двете средища на духовността издигат лица едно против друго, озарявайки градското пространство със светлостта на вярата и знанието. Храм против храма. Извървяхме този път дружно с изключителната поддръжка на Община Бургас - доказателство, че българското обучение е идея, която постоянно е обединявала и възкресявала възрожденския дух. Тази идея ни стимулира да работим все по-вдъхновено и трансформира учебното дело в споделен живот. Сплотеният ни педагоически екип продължава да търси формулата за сполучливото модерно обучение, а материално техническата база непрестанно трансформира и усъвършенства своя образ. Така десетилетия наред СУ „ Св. св. Кирил Методий “ твори бургаска история и проправя нови пътища в българското просветително дело. Духът на знанието откривателството и творчеството ще пребъдат в учебното заведение на най-хубавите “, сподели Няголова. 

След тържествената част, която се състоя в двора, гостите прерязаха лентата и разгледаха модерната постройка.
 Областният шеф проф. Мария Нейкова и кметът Димитър Николов разгледаха модерните мултифункционални зали

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР