Вижте коментара на Светослав Иванов, БтвВ този коментар няма да

...
Вижте коментара на Светослав Иванов, БтвВ този коментар няма да
Коментари Харесай

Светослав Иванов: Няма да нарека никого „долен мръсник”. Защото няма да е правилно.


Вижте коментара на Светослав Иванов, Бтв

В този коментар няма да нарека никого „ низък безсрамник ”. Защото няма да е вярно.

Но спонтанният изблик на премиера по адрес на някакъв подозрителен гръцки уебсайт написал, че Борисов си купил остров в Гърция, е много индикативен за чувствителността на всеки човек към клеветите и подправените вести.

Крайно време е тези, на които даваме власт, да схванат следното: Когато медиите стартират да линеят, идва времето на калташките борби. Ако една медийна група за саморазправя с избрани персони или социално-политически групи, е обикновено да се употребяват същите мръсни способи против тези, които считат за поръчители. Това е затворен кръг, мръсна борба, която лепне по всички.



Но тематиката е доста по-дълбока. Благодаря ви, че всяка неделя гледате „ 120 минути ”, ние в действителност се стараем да работим честно и професионално. Но ще ви споделя нещо. Много постоянно, когато в студиото седне някой, който сега е неуместен за мощните на деня, мигновено нашата „ Facebook ” страница се наводнява с еднотипни мнения от тролове, които целят да наложат несъмнено подстрекателство, главно у хората, които не гледат изявлението. Това няма огромно значение, това е част от „ софтуерния напредък ” на блатото.

Но в идващите дни координирано и масирано в цяла група вестници и уеб сайтове следва разпра с гнусни клюки и обидни квалификации към журналиста, даже неговото семейство, другари или родственици, тъй като е дръзнал да има неуместен посетител, да зададе изострен въпрос или да направи изострен разбор. Той би трябвало да бъде назидан обществено, да поеме клюки, мръсотия, с цел да знае, че идващия път би трябвало да следва „ вярната линия ”.

Това се случва от дълго време и на доста сътрудници. Някои се отхвърлят, други стартират да се преценяват. Така работят новите репресии – разделяй на „ наши ” и „ ваши ” и владей. Каним политик от една партия и продуцентът ми чува: „ Водещият не е от нашите ”. Какви ваши, бе! Един публицист не би трябвало да е безстопанствен. Един публицист би трябвало да е другар със съвестта си, а не с вас. Дори не е нужно някой да е против теб, те просто може да си правят работата. Това ги прави още по-неудобни, тъй като те са непредсказуеми. Но няма да чуете никого от сътрудниците да споделя: „ Мръсници ”. Поне не и в ефир.

Защото коментираш ли подправени вести, непосредствено ги правиш същински. Споделям ви това, тъй като от дълго време трябваше да го създадем. Всички дружно. Защото би трябвало да го знаете.

Калташките борби пръскат по цялото общество. То губи своите медии. То губи своите рефлекси. А няма ли хора, които да питат, се появявaт тези, които да калят. Във всички направления, според от поръчителя. Сенки на безчестието и другари на упадъка. Калящите са по-удобни от питащите. Докато не се извърнат против теб, а това постоянно се случва. Сигурен съм, че го усещате. Сигурен съм, че и вие се чувствате неловко и омърсени, когато се докоснете до следващата разпра с някого. Или до следващата операция.

И какво вършиме – просто преставате да вярвате. Зачерквате всички. И сте прави. Това е предпазен механизъм, по този начин съхранявате себе си и личното си чувство за действителността. Никой не обича да го вършат на балък или да го подценяват. Затова ще ви кажа за следващ път – останете правилни на себе си. Защото доста хора желаят да ни вкарат в калта. Там е най-сигурно. Колкото до нас, когато ни окалят, се къпем. До идващото оцапване. И до идващото измиване. И впрочем, калташки ми ти работи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР