Вижте какво се случва – 2006 година свободата на медиите

...
Вижте какво се случва – 2006 година свободата на медиите
Коментари Харесай

Минути След Скандала! Първа Реакция На Елена Йончева След Разтърсващите Обвинения, Че Е Точила Ктб!

" Вижте какво се случва – 2006 година свободата на медиите беше наред с Франция, на 34 място. Днес сме на 107 или 109. Това е цялостен срив ", продължи Йончева. Депутатът от Българска социалистическа партия изясни и позицията на партията си по отношение на Истанбулската спогодба. " Проблемът с истанбулската спогодба е, че не е обяснено на обществото защо става дума. Тази спогодба несъмнено пази правата на дамите. Тук няма никакво подозрение, Всяка четвърта жена е обект на някакво принуждение и прокуратурата и полицията не съумява да се оправи с този проблем. В конвенцията обаче има и една дума джендър, която съгласно доста политици и анализатори, е дума хамелеон. Оттам идва самото разцепление, както измежду специалистите, по този начин и в обществото, какво значи джендър – пол или обществен пол. Обществото към момента не разполага с обяснителния документ, който изяснява спецификите на конвенцията. Няма и експертна оценка на държавното управление по какъв начин тази спогодба ще промени нашето законодателство.

Не може да бъде подписана конвенцията, до момента в който не се отговори на всичките въпроси ", сподели Йончева. По думите ѝ, в този момент публичният спор по конвенцията е почнал. Има доста въпроси, които изискват отговор, и по тях би трябвало да се работи доста деликатно. Йончева бе безапелационна, че позицията на Българска социалистическа партия по отношение на конвенцията се е трансформирала, тъй като партията е събрала мненията на разнообразни специалисти. Йончева приказва и за корупцията в страната, която бе претекст за вчерашния избор на съмнение против държавното управление „ Борисов 3 “.

По думите ѝ, корупцията е повсеместна, цели общини се феодализират. корупцията потегля от горната страна и нарушава правилата на пазарната стопанска система. Огромна скица за „ легална корупция “ е и програмата за саниране.

Там имало повишени цени и площи. Коментирайки отправените ѝ обвинявания, че е имала сметки във банкрутиралата КТБ, повдигнати от Делян Добрев, алената депутатка съобщи: " Имала съм сметка в КТБ, само че не съм взела участие в никакви схеми ". " Имала съм компания и съм имала съучастник. Ако има нещо неправилно в моята активност, нещо което е нелегално и аморално, приканвам съответните хора, които се пробват да хвърлят тиня да дадат сигнал до съответните органи. Нито съм употребила публични запаси, нито съм употребила държавни запаси, нито съм употребила европейски средства. Делян Добрев би трябвало да отговори на моите съответни въпроси, само че той не го прави ", сподели още тя. " Нямам никакви връзки с КТБ.

Господин Добрев се пробва по всевъзможен метод да ме нападна. Първо стартира с това, че ще ме даде на съд поради Кумгейт 1 и Кумгейт 2. След това изясни, че съм сътрудник на непознатото разузнаване. Сега цитира обществена информация от комерсиалния указател за моята активност като публицист ", сподели също алената депутатка.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР