Виждат, че няма да съставят правителство и бързо замитат следите.

...
Виждат, че няма да съставят правителство и бързо замитат следите.
Коментари Харесай

Бойко Борисов към журналисти: Докато си траете, ви взеха милиард и половина. Що мълчите, бе?

Виждат, че няма да сформират държавно управление и бързо замитат следите. 3 месеца има отчет и му седи на Петков прикрито в чекмеджето. Видя, че няма да откраднат парите за батериите и замитат следите. Това съобщи експремиерът и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. Коментарът му бе по отношение на Плана за възобновяване и развиване, който към момента не е вкаран за гласоподаване в Народното събрание.

Борисов се ядоса на публицистите и попита единият от тях какво извънредно е научил от премиера Петков през вчерашния ден.

" Какво извънредно научи, с изключение на, че замитат Gemcorp. Кога получихте отчет от ДАНС? Кога разбрахте, че има съветски шпиони. Ама ти не си за bTV. Как може да питаш такова нещо? Той споделя, че го има, а ти казваш, че го няма. Те схванаха, че сме ги докопали за голямата им корупция и се чудят по какъв начин да прикрият всичко. 1200 лева за мегават час ток през днешния ден. Българинът седи и мълчи. При нас за 1 или 3 стотинки имаше митинг пред КЕВР. Сега 700-800, а през днешния ден ще е върха. Колко ще е други ден - не знам. Газът ще стане 32+60 и няма да го има. За медиаторите това е злато. Грабят българина със стотици милиони на месец ", сподели още той.

" За нас държавно управление е съвършеният вид. Но в този момент ще изберат Рашков и ще отидат на избори. За ГЕРБ е идеалният вид, само че за страната е фалит. Съгласиха се да вземат 160 милиона за хеликоптери. Това ли е новият морал? Това ли е смяната? Ако го бяхме създали ние, щяхте да ни разсипете. Една хилядна от това, което вършат те, в случай че бяха създали ГЕРБ, щяхте да ни разсипете. Не знам къде са дали 166 милиона, само че отново ще отидат за хората. Какво говореха за нас? В същата джипка се возят година и половина. Те като дадат пари е готино, ние като давахме, беше неприятно. Що е тоя двоен критерий, извънредно запитвам ", добави Борисов.

Според водачът на ГЕРБ Политическа партия крадат от тока и бензина посредством медиатори, които им превеждат парите.

" Имате ли тунели и мостове? Четири автомагистрали на година, крадяли 8 милиарда. Ма, къде са, бе? Имат по 50 изявленията на месец при вас. Вече се чудя кой е водещият. Колкото повече приказват, толкоз по-голяма услуга ни вършат, тъй като се оплитат в калчища. Оптимизмът ни за " Хемус " е нула ", сподели Борисов.

" Инфлацията е прикрит налог. Мине ли 2% инфлацията, виках Горанов и му споделях: " Недей ". А оръжието по Украйна, което се дава? От ГЕРБ внесохме проектозакон, който не хареса българина, само че трябваше да приемем да даваме оръжия на Украйна. Криенето през компании води комисионни. Заводите подписват контракти и изнасят. Някой може ли да ми каже, че е сигурен, че не изнасяме оръжия за Украйна. Но това извънредно не се пита ", ядоса се той.

" Други въпроси? Хлябът си е безценен, олиото си е скъпо. Продължава контрабандата със слънчоглед от Украйна. С тия 10 дни суша и реколтата с царевицата ще е зле. Представяте ли си с Дончев да сме министър председатели година и половина и да не сме взели парите, с тоя микрофон щеше да ме удариш по главата. Докато си траете, ви взеха милиард и половина. Що мълчите, бе? Не ви ли дават да говорите ", обърна се той към публицистите.

Той счита, че държавното управление ще затъне още през август месец, поради високата инфлация.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР