Виждаме ясна стабилизация на пазара на ток - не само

...
Виждаме ясна стабилизация на пазара на ток - не само
Коментари Харесай

Христов: Няма причина цените на тока да са извън нормалните

Виждаме ясна стабилизация на пазара на ток - освен в България, само че и в европейски мащаб. Очаквам наклонността да се резервира и няма причина цените на тока да бъдат отвън естествените. Тези на газа също се стабилизираха. Това съобщи пред Нова тв министърът на енергетиката Росен Христов.


„ Проблемът с ТЕЦ-овете и мините в „ Маришкия басейн ” е в два аспекта. Единият е обвързван с производството на електрическа енергия и енергийната сигурност, а другият е общественият детайл. В бранша работят няколко десетки хиляди души ”, разясни министърът.

Христов уточни, че договарянията с Европейската комисия текат по график, като се показват разнообразни разновидности. „ Работим за понижаване на уговорката за реализиране на ниско равнище на излъчванията, за сметка на произвеждане на електрическа енергия от възобновими източници ”, добави той.

„ Бях на инспекция на площадката на АЕЦ „ Белене ” - процесите по консервация и поддръжка на площадката са на най-високо равнище. Оборудването и площадката са в положение за употреба ”, изясни министърът на енергетиката.

Христов акцентира, че актив за 2,5 милиарда стои години наред без развиване и коства милиони на година за поддържане. Затова договарят предпроектно изследване, с цел да може планът да бъде осъществен. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР