Виждаме опити на прокуратурата открито да се меси в работата

...
Виждаме опити на прокуратурата открито да се меси в работата
Коментари Харесай

Прокуратурата опитва да се меси в изпълнителната власт, отчете говорителят на МС

Виждаме опити на прокуратурата намерено да се меси в работата на изпълнителната власт “, съобщи представителят на Министерски съвет Антон Кутев пред публицисти.
Повод за мненията му беше през вчерашния ден. Според държавното обвиняване става дума за следствие по линия на търговията с антики. Служителят на Министерство на вътрешните работи, обаче, е бил зает и с инспекцията за корист със специфични разследващи средства.
„ Както знаете на разпит бяха извикани новия шеф на ГДБОП два дни след назначението му, новият ръководител на ДАНС на идващия ден след назначението му, както и зам.-председателят на ДАТО, който беше извикан броени дни след назначението на вътрешния министър “, напомни Кутев.
 Бойко Рашков за акцията в ГДНП: Прокуратурата се намесва в работата на Министерство на вътрешните работи и в политическата битка в страната Бойко Рашков за акцията в ГДНП: Прокуратурата се намесва в работата на Министерство на вътрешните работи и в политическата битка в страната
Служебният вътрешен министър Бойко Рашков удостовери пред уеб страницата bird.bg, че в министерството текат обиски и претърсвания. " Онзи ден подп...
Той добави, че при снощната акция е разпитан като очевидец и Ангел Папалезов, като той е бил обискиран, а жилището му претърсено без да му е повдигнато обвиняване.
Виждаме по какъв начин, след президентската институция, прокуратурата влиза със мощ и в Министерство на вътрешните работи. Това заплашва да прерасне в открита война сред институциите “, сподели Кутев. Той добави, че се поддържат всички старания за гонене на нарушители, само че са „ разтревожени от заплашването на основни чиновници в сигурността “.
„ Призоваваме всички институции да проявят разсъдък и да работят само за издигане на държавността и правовия ред в страната “, сподели още Кутев.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР