Виждаме неоправдано увеличение на цени за ден-два при определени търговци,

...
Виждаме неоправдано увеличение на цени за ден-два при определени търговци,
Коментари Харесай

Василев: Виждаме неоправдано увеличение на цени за ден-два

Виждаме безпричинно нарастване на цени за ден-два при избрани търговци, координирано с медийно отразяване. След това всичко се успокоява, сподели по БНР вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Подобни подиуми имаше и с олиото. Имаме информация, че сходни акции се приготвят с брашното и захарта. Това са медийни нервности, които изчезват за ден-два, сподели той.

Комисията за защита на конкуренцията е сезирана за бензина, приготвяме сезиране и за олиото. Ако тя не се задейства бързо, ще помислим дали това е верният състав на този орган, уточни Василев.

За държавното управление най-важно е да се подсигури снабдяване до 2023 година. В момента у нас има два пъти повече зърно в сравнение с ни би трябвало, с цел да подсигурим самун, брашно и фуражи. Има доста огромен напън всичкото това зърно да бъде изнесено. Ние вършим допустимо най-дългата процедура за инспекция. Можеше непосредствено да забраним износа, както в Сърбия и Унгария, само че тогава вредите за производителите щяха да са големи, разясни вицепремиерът.

Предвидени са сред 50 и 100 милиона лв. за справяне с бежанската рецесия. Очакваме тези средства да бъдат възобновени от Европейска комисия. Дотогава имаме буфери, на които можем да разчитаме. В момента държавното управление покрива нощувка и изхранване, само че не се планува да се дават пари на ръка на идващите у нас, сподели Асен Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР