„Виждаме безпрецедентна война в Украйна и за нашите украински приятели

...
„Виждаме безпрецедентна война в Украйна и за нашите украински приятели
Коментари Харесай

Петков: Виждаме едностранни нарушения на договори на Газпром, енергетиката се ползва за оръжие

„ Виждаме невиждана война в Украйна и за нашите украински другари е загуба на доста животи. В същото време обаче виждаме по какъв начин енергетиката се употребява за оръжие, което е толкоз явно “.

Това сподели министър председателят Кирил Петков на районната министерска кръгла маса, която се организира в София и която е отдадена на районното съдействие за енергийна сигурност, диверсификация и зелен преход. „ Виждаме едностранни нарушавания на контракти на „ Газпром “, когато уговорките не се извършват, когато са спрени доставките на газ “, посочи министър председателят, представен от bTV.

„ Единственият метод, по който можем да компенсираме тези отрицателни развития, е да се обединим и да осъзнаем, че диверсификацията, оптимизацията и всички други благоприятни условия за синергия посред ни са налице “, съобщи Петков.
„ Имаме благоприятни условия, енергийните коридори на нашите страни могат да бъдат усъвършенствани още по-добре за по-голяма успеваемост на разноските за доставките. Да основат синергии, които не сме коментирали на национално равнище и които могат да се осъществят единствено когато е на по-мащабно равнище “, сподели още министър председателят.

„ Нашите страни употребяват газ за производството на електрическа енергия, а в случай че усъвършенстваме потреблението на електричество на районната карта, то тогава може да имаме спомагателни потенциали за газ “, съобщи още той.

„ С наслаждение ще чуя всички ваши отзиви, тъй че откакто усъвършенстваме енергийната карта, всички да имаме изгода “, приключи Кирил Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР