Виждам балансиран кабинет, в който е търсено експертното начало. Проф.

...
Виждам балансиран кабинет, в който е търсено експертното начало. Проф.
Коментари Харесай

Николай Денков: Оставам едно подредено министерство

Виждам уравновесен кабинет, в който е търсено експертното начало. Проф. Сашо Пенов познава отлично системата, има забележителна научна биография, а МОН сега е в доста подредено положение, квалифицирано е за това, което следва. Ако се обезпечи приемствено, ще може да се посрещне 15 септември по подобаващ метод.

Това сподели просветният министър в оставка акад. Николай Денков, който във вторник ще съобщи поста на наследника си от четвъртия длъжностен кабинет, назначаван от Румен Радев – проф. Сашо Пенов.

Съвсем разбираемо е, че не съм част от служебния кабинет, сподели Денков и припоми, че преди няколко месеца се включи в политическата активност, влизайки в управлението на „ Продължаваме промяната ”.

И Румен Радев, и Кирил Петков се пробват да създадат най-хубавото за България, само че явно има разлики, главното е в това по какъв начин да се реализира то – по „ Газпром ”, енергийните доставки. Опитът за разговор явно не съумя да предотврати напрежението, сподели още Николай Денков.

Колегите от държавното управление, което на следващия ден ще сдаде властта направиха всичко допустимо да има количества газ за зимата. Осигурени са танкери, само че решенията несъмнено, ще бъдат на служебното държавно управление и то би трябвало да си носи следствията. Аз съм изцяло уверен, че „ Газпром ” спря изцяло едностранно кранчето и даже страни, които смятаха, че няма да имат проблем, също бяха изключени от газовите доставки, разяснява Николай Денков.

Изключително рисково, за която и да е страна, е да разчита на доставките на „ Газпром ”, акцентира Денков.

На въпрос за допустима коалиция с ГЕРБ, той разяснява: Аз се намирам в лагера, в който се пробва да подреди страната си по този начин, че когато се дават пари за автомагистрали, те да отиват за автомагистрали.

Следващите дни ще има съвещание на ръководещите органи на „ Продължаваме промяната ” и ще се вземе решение по кой път да се върви, сподели още Денков, запитан за бъдеща предизборна коалиция в Демократична България.

Според него би трябвало да се върви въз основата на социологически изследвания. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР