Вижда се осезаема вълна на българи, които искат да се

...
Вижда се осезаема вълна на българи, които искат да се
Коментари Харесай

Между 700 хил. и милион българи в чужбина искат да се върнат, според проучване

Вижда се осезаема вълна на българи, които желаят да се върнат от чужбина, сподели Георги Първанов, член на управата на Българската асоциация за наемане на хора, цитирайки изследване на плана " България те желае " (Bulgaria Wants You) пред БНР в понеделник.

Според него " към една трета от българите в чужбина, което е сред 700 000 и 1 000 000, които са на открито, имат твърди планове да се върнат ".

" Имаме от домашни помощнички в Англия до изпълнителни шефове от Австралия, които желаят да се върнат. И са от Чили до Япония българи, които съществени планове имат и работят целеустремено в посока връщане ", съобщи Първанов.

Според него, с цел да се оправи с провокациите на подбудената от пандемията рецесия, България има потребност от доста по-добро законодателство за гъвкава и краткотрайна претовареност.

" В момента единствените варианти за гъвкава и краткотрайна претовареност са по заменяне или да се извърши съответна работа. Това значи, че към момента големи браншове на бизнеса са на черно или на сиво “, разяснява той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР