виж галерията В Международния ден на мира - 21 септември, бели

...
виж галерията
В Международния ден на мира - 21 септември, бели
Коментари Харесай

Бели гълъби полетяха над Камчия в Международния ден на мира

виж галерията В Международния ден на мира - 21 септември, бели гълъби полетяха в небето над Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия ". Хартиените птици бяха пуснати от учениците на Частното приблизително учебно заведение "Юрий Гагарин ", с те което се включиха в националния флаш моб "Един час нематериалност "Гълъб на мира ", проведен от Фондация "Устойчиво развиване за България ", по самодейност на Международния съюз "Наследници на Победата ".
Всяка година на 21 септември в целия свят, по апел на Организация на обединените нации се отбелязва Международният ден на мира, провъзгласен от Генералната Асамблея на Организация на обединените нации през 1981г. На този ден милиони бели "Гълъби на мира " политат към небето, като традиция, чието начало слага Първият международен конгрес на последователите на мира, извършен през 1949 година в Париж и Прага. Емблемата, определена на този конгрес "Гълъбът на мира " - бял гълъб, който носи маслиново стръкче, е нарисувана от Пабло Пикасо. Всички прояви на тази безсрочна акция са ориентирани към пробуждане у хората на концепцията за мир, за търсене на излаз от комплицираните обстановки, а също и за осмисляне на ролята и приноса на всеки човек за делото в отбрана на мира на планета, във всяка страна и във всеки дом. Мирът - това е успокоение, рационален живот, изпълнен с наслада, усмивки и душевна топлота. Мирът - това е живот без горчиви сълзи и загуби, без съсипия, без възприятието за действителна заплаха.

Частното приблизително учебно заведение "Юрий Гагарин " в "Камчия " развива своята самодейност "Белите гълъби на мирното детство " към този момент три години. Учениците и гостите на учебното заведение стават посланици на концепцията и отнасят белия гълъб на "Камчия " в разнообразни елементи на света. Гълъбът на мирното детство стигна до Международната галактическа станция, до организацията на Организация на обединените нации в Женева, до разнообразни градове на Русия и до столицата й Москва, до доста градове на Европа, до Куба и други страни на Латинска Америка и други Към самодейността на Училището на бъдещето в "Камчия " се причислиха и учебните заведения в галактическата столица на Русия - наукоград Корольов, които изпратиха видеоматериал.

Точно в 9 часа на 21 септември бели гълъби на мира излетяха и от разнообразни учебни заведения и детски градини в доста български градове - София, Шумен, Свищов, Харманли, Ямбол, Троян, Русе, Велико Търново и други

По-късно денем СОК "Камчия " ще е хазаин на кръгла маса, отдадена на мира. Учениците от ЧСУ "Юрий Гагарин " ще поднесат особено одобрение и ще са единствените представители от България, които ще се включат в интернационална видеоконферентна връзка, дружно с деца от Русия, Гърция, Сърбия, Словения, Израел, Черна гора, Армения, Азербайджан, Беларус, Казахстан, Киргистан, Кипър и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР