Вихри се грандиозен скандал около участничката от Япония на конкурса

...
Вихри се грандиозен скандал около участничката от Япония на конкурса
Коментари Харесай

Грандиозен скандал предизвика рокля на участничката от Япония в конкурса Мис Вселена

Вихри се величествен скандал към участничката от Япония на състезанието за хубост " Мис Вселена " 2021 поради роклята, с която се яви.

Юри Ватанабе взе участие с неповторим тоалет - импресия на " кимоното на отпътувалите “, съчетано с колан и изображение на хризантема - знак на императорското семейство. Най-ядосаните от облика на момичето даже нарекоха облеклото й " засегнатост за Япония “.

Дизайнът на рокля за ревю в секция " национални носии " тази година беше поверен на израелския дизайнер Авиад Арик Херман. За първи път роклята на участничката от Япония в бъдещото ревю бе показана в канала на дизайнера в YouTube в края на ноември.

" По случай 70-годишнината от установяването на дипломатическите връзки сред Япония и Израел, за мен беше чест да основа народен костюм за представителката на Япония на " Мис Вселена ". Този костюм е предопределен да отпразнува невероятната фешън просвета на японския район Хараджуку, както и да отдаде респект на спечелилия в състезанието за ария на Евровизия Нета, която уважи японската просвета, като се появи с кимона на международната сцена “, изясни Херман дизайна си.

На 2 декември на страницата на израелското посолство в Япония в Туитър бяха оповестени фотоси на японската представителка в кимоно. Снимката провокира смесена реакция от потребителите - някои от тях похвалиха дизайнера за смелостта, само че множеството приканиха да не се употребява тази рокля.

" Човекът, който е основал роклята, въобще не е познавал Япония. Познаването на културата на друга страна и уважението към другите хора са в основата на всичко ", разяснява обявата един от потребителите.

Други консуматори показаха мнение, че роклята е " безумна проекция за това по какъв начин Япония се вижда в по този начин нареченото западно общество “.

На рецензия бяха подложени освен роклята, само че и написаните на врата й писмени знаци, означаващи " Япония “. Те, обаче, са изписани с мастило върху гърдите на момичето. Потребителите означават, че надписът е обвързван с татуировка, която е " тип табу в японското общество “.

Няма формален коментар нито от дизайнера, нито от Юри Ватанабе, която представляваше Япония на състезанието " Мис Вселена ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР