Виетнамският производител на електрифицирани и 100% електрически автомобили VinFast анонсира

...
Виетнамският производител на електрифицирани и 100% електрически автомобили VinFast анонсира
Коментари Харесай

MirrorSense: Автоматична система за регулиране на огледалата от VinFast

Виетнамският производител на електрифицирани и 100% електрически коли VinFast анонсира забавна нова система, наречена MirrorSense, която към този момент може да се похвали и с интернационално самопризнание (Innovation Award Honoree) за функционалността си от страна на уредниците на най-голямото ревю за потребителска електроника в света- CES в Лас вегас.

Интелигентната система MirrorSense, която е вътрешнофирмена разработка на VinFast и подразделението й VinAI, предлага изцяло автоматизирано контролиране на всички огледала на транспортното средство, като за задачата се разчита на тъкмо позициониране- благодарение на интегрирани на борда DOMS (Driver and Occupants Monitoring Systems) камери, на главата на лидера и погледа му.

Премиера на CES 2024 отбелязва и самата DOMS система, както и ASVM (Advanced Driver Monitoring) с функционалност JellyView, която предлага взор и мониторинг на 360 градуса към транспортното средство. Системата е в положение да разпознава заплаха наоколо до колата и да предизвести лидера, акцентирайки съответната проблематична зона.

От VinFast споделят, че новаторските й дебютни за ревюто в Лас Вегас системи ще бъдат интегрирани в бъдещите серийни модели на марката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР