Виетнамски студент, който се зарази с птичи грип, почина дни

...
Виетнамски студент, който се зарази с птичи грип, почина дни
Коментари Харесай

Студент, 21, умира от щам на птичи грип, който вече е в Обединеното кралство и САЩ, само дни след като забеляза нова кашлица

Виетнамски студент, който се болести с птичи грип, умря дни откакто видя нова кашлица.

Потвърдено е, че 21-годишният юноша е бил инфектиран с високопатогенния вариант на птичи грип H5N1. Вирусът - който е най-известен като " птичи грип " - към този момент е открит както в Обединеното кралство, по този начин и в Съединени американски щати. Въпреки че най-широко публикуваните цели са птиците, допустимо е заболяването да се трансферира на бозайници и хора. Хората, които са били в непосредствен контакт с ученика, се „ следят всекидневно “ при положение, че се разболеят.

Виетнам записва и първия си случай на по-малко смъртоносния птичи грип H9 при хора за 37 години остарял мъж. Макар и по-лека от H5N1, мъжът се разболя на 6 март и трябваше да бъде приет в болница седмица по-късно, откакто разви пневмония. Миналия месец британците бяха предизвестени да се пазят от дивите птици и да се дистанцират от тях най-малко на два метра на фона на опасения от нова пандемия.

Правителствени насоки, издадени през март от Агенцията за здравна си...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР