Виенският хотел Цайтгайст (Zeitgeist) превръща вътрешния си двор в оперна

...
Виенският хотел Цайтгайст (Zeitgeist) превръща вътрешния си двор в оперна
Коментари Харесай

Хотел във Виена превръща двора си в оперна сцена

Виенският хотел " Цайтгайст " (Zeitgeist) трансформира вътрешния си двор в оперна сцена, а стаите в ложи, оповестиха от Бюрото за интернационалните връзки на община Виена.

Когато концертните зали във Виена са затворени, това не значи, че културният живот би трябвало да спре.

На 30 май оперните певици Моника Медек и Дагмар Декановски ще зарадват феновете на класическата музика с концерт на едно извънредно място. Заедно с осем музиканти от оркестъра Camerata Carnuntum те ще пеят в двора на виенския хотел " Цайтгайст ". Под мотото " От Моцарт до Щраус " в програмата ще прозвучат типичен творби, трансформирали се в шлагери.

Мерките за сигурност ще бъдат спазвани строго. За да се избегне скупчването на хора във фоайето на хотела, всеки фен ще бъде отведен в стаята след самостоятелна регистрация на рецепцията. Гостите би трябвало да носят защитни маски и да съблюдават разстояние от минимум един метър между тях. Във всяка стая може да има най-вече четирима души, които са от едно домакинство.

Хотелските стаи се трансформират в частни ложи, а през отворените прозорци феновете могат да се насладят на концерта в двора. Рум сървисът се грижи за храната и напитките в ложите. След концерта картата не се връща на рецепция, а се оставя в стаята.

Билетите за 30 май бяха разпродадени на третия ден след стартирането им в продажба. Организаторите на концерта са сюрпризирани от интереса на публиката, само че бързото разпродаване на билетите ги стимулира да продължат самодейността. Хотелът към този момент търси групи и оркестри, които биха взели участие в идващите концерти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР