Виенските торти са известни по цял свят. Затова днес ви

...
Виенските торти са известни по цял свят. Затова днес ви
Коментари Харесай

Виенска торта Сахер

Виенските торти са известни по целия свят. Затова през днешния ден ви приготвихме рецептата за тази неповторимо вкусна торта Сахер, която прочее не е по никакъв начин сложна. Рецептата е доста добре разказана и е много тествана

Необходими Продукти

● масло - 130 г
● пудра захар - 110 г
● ванилия
● яйца - 6 жълтъка + 6 белтъка
● кувертюр - 130 г шоколадов
● захар - 110 г
● брашно - 130 г
● сладко - от кайсии

За глазурата


● шоколад - 250 г
● захар - 200 г
● вода - 125 мл

Начин на подготвяне

Леко затопленото масло се разбърква с пудрата захар и ванилията до лека пяна. Един след различен се прибавят жълтъците и разтопеният шоколад и се разбъркват с тел за яйца.

Белтъците се разрушават на сняг, прибавя се кристалната захар и се разрушава до сгъстяване. Накрая се прибавя брашно без доста бъркане.

За печене се употребява форма за торта с диаметър 22 см, на дъното на която е поставена хартия за печене. Готовата примес се изсипва във формата, заглажда се от горната страна и се пече в авансово загрята до към 170 градуса фурна.

В самото начало на печенето фурната се отваря един пръст и стои по този начин към 15 мин, до момента в който блатът се надигне. След това се пече още един час при затворена фурна.

Блатът се изважда от формата и се оставя да изстине, разрязва се хоризонтално на две елементи. По предпочитание горната част може да се изравни посредством в допълнение изрязване на неравностите.

Блатовете се намазват с леко затопленото сладко от кайсии, слагат се един върху различен и се намазват и в профил. След като сладкото изсъхне, тортата се покрива с хладката глазура.

За глазурата захарта и водата се варят 5 мин и се оставят да поизстинат. Шоколадът се затопля до омекване и се разбърква с топличкия сироп до приемането на гъста, гладка глазура.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР