Виенето на свят се определя като усещане за критична слабост,

...
Виенето на свят се определя като усещане за критична слабост,
Коментари Харесай

Защо може да ви се вие свят и трябва ли да посетите лекар

Виенето на свят се дефинира като чувство за сериозна уязвимост, заблуда, че вие самите се въртите в кръг, несигурно състояние на основата, върху която сте. Често пострадалите се постанова да отидат на доктор, с цел да стабилизира положението си. За благополучие, световъртежът рядко приказва за рисково заболяване.

Вашият персонален доктор ще предложи лекуване на това положение според от признаците, които изпитвате. Те могат да се утежняват при опит за придвижване, както и да се съпровождат от гадене и нужда да се подпрете или да се излегнете, с цел да ви мине.

Ако тези признаци се повтарят от време на време и не отшумяват с времето, би трябвало да ви прегледа експерт. Не се тормозете да повикате незабавните медици, в случай че наред със световъртежа получите и болки в гърдите, доста мощни болки в главата, мъчно дишате, раздвоение на облика, проблем с говора и доста комплициране, проблеми със слуха и пристъп.

Най-често аргументи за съществуването на световъртеж са:

1.            Равновесието и вътрешното ухо

Тъй като световъртежът може да е свързан от доста разнообразни аргументи, значимо е да се откри действителната. Често става поради проблеми с вътрешното ухо, което дава неправилни сигнали на мозъка, очите и сензорните нерви.

Проблемът може да е  зараза на вестибуларния нерв. Ако има доста течност във вътрешното ухо, може да страдате от болест на Маниер

Световъртеж изпитват и тези, които страдат от мигрена.

2.            Проблемно кръвообращение
Състояния, които могат да ни карат да се почувстваме замаяни
Внезапното ставане или бързото придвижване на главата може да провокира стихия от дискомфорт. Създава се усещането, че светът се обръща...
Прочети повече
Замайването може да се дължи на ниско кръвно, изключително в случай че се изправите или обърнете внезапно. То, обаче, може да бъде породено и от исхемична офанзива, инфаркт, аритмия или кардиомиопатия. Слабият приток на кръв към мозъка е повода за неочакваното зашеметяване.

3.            Други аргументи за зашеметяване

Болестта на Паркинсон може да е една от аргументите за зашеметяване, както и множествена склероза.

Пиенето на някои типове медикаменти също може да провокира световъртеж. Такива са медикаментите за събаряне на кръвно, антидепресанти, успокоителни.

Друга основателна причина да се появи неочакван световъртеж е тревожното разстройство. Паник офанзивите са честа причина за световъртеж.
9 вероятни аргументи, които могат да провокират зашеметяване
Чувствате ли се замаяни? А, знаете ли повода за това? Ако изпитвате този дискомфорт по-често и не намират разумна причина за това, щ...
Прочети повече
Намалените равнища на желязо или кръвна захар също провокират зашеметяване.

Опасно положение на световъртеж и даже загуба на схващане може да се случи при отравяне с въглероден окис. В този случай се появява и главоболие, проблеми със стомаха, повръщане, комплициране и болежка в гърдите.

При дехидратация и прегряване също се получава световъртеж. В топлото време би трябвало да се пие задоволително вода. Това е изключително нужно, в случай че човек пие медикаменти за сърдечни проблеми.

Ако световъртежът се появява все по-често и без забележима причина, е наложително да се консултирате с доктор.

Статията има единствено информативна цел, не замества консултацията с доктор!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР