Вие сте това, с което се храните, но най-вече сте

...
Вие сте това, с което се храните, но най-вече сте
Коментари Харесай

Хората, които задължително трябва да отстраните от вътрешния си кръг

Вие сте това, с което се храните, само че най-много сте подобен, с каквито хора се събирате. Хората, които всекидневно се намират най-близо до вас, ви вършат разнообразни. По добър и по неприятен метод.

В днешно време е мъчно човек да открие страхотни нови връзки и другари, които да добави във вътрешния си кръг. Съвсем не е елементарно да намерим тези, които ще ни поддържат, ще ни оказват помощ, окуражават, стимулират и въодушевяват. Много по-лесно е обаче да се освободим от наличието на хората, които ни вредят. Има 9 вида персони, които човек би трябвало да отстрани от вътрешния си кръг. Те са:

1. Дяволските бранители.  Става дума за тези хора, които рядко се застъпват за нещо друго с изключение на за личното си его и позиция. Освен това се пазете от мрачните пророци, които постоянно плануват, че нещо неприятно да се случи, изхождайки единствено от персоналния си опит. Вашите резултати могат да са радикално разнообразни, просто тъй като вие сте обособен човек, не тях.

2. Ревностните почитатели.  Те са хората, които мислят, че всяка ваша концепция и всяко дело са невероятни, измунителни, недостижими. Безусловното удивление е занимателно, само че рядко е потребно. Никой от нас не е толкоз интелигентен, предвидлив и надарен. Често разбираме нещата неправилно и се проваляме, само че не го осъзнаваме, до момента в който някой различен не ни го каже.

3. Вътрешните клюкари.  Става дума за оня вид хора, който не може да устои да не разбере някаква вътрешна информация и злословия. Те желаят да знаят повода за решението на всеки, мотивацията зад дейностите му. Проблемът е, че този човек ви доставя с любопитни вести за другите, като в същото време доставя тях с любопитни вести за вас.

4. Свръхегоисти.  Хората във вътрешния ви кръг би трябвало да пазят гърба ви. Свръхегоистите са тези, които не пазят безстопанствен тил, с изключение на личния си.

5. Егоцентрици.  Преди Коперник, множеството хора са считали, че Земята е център на Слънчевата система. След това нещата са се трансформирали. Жалко, че мнозина през днешния ден смятат, че всичко се върти към тях. Да си гледаш ползите е нещо хубаво. Но да бъдеш към някой, който приказва единствено за себе си, е неприятно. Затова се оттеглете. Този човек евентуално няма да забележи незабавно, че ви няма.

6. Пророци на пречките по пътя. Те имат необикновената дарба да плануват дълъг лист на евентуални бариери и проблеми, които в действителността няма да се появят.

7. Хора с съществена цел да построяват повече връзки.  Създаването на контакти е значимо. Но така наречен нетуъркинг не е единствено трупане на бройки. Връзките не са краят, те са единствено началото. Твърде доста диалози доближават до доста стартове и никакъв край. Няма метод да изградите значими контакти с десетки или стотици хора. Затова бъдете благи, само че дръжте тези, които си слагат за съществена цел да вършат повече и повече контакти, отвън вътрешния си кръг. Те се тревожат единствено за количеството. Всъщност не желаят същински да се свързват.

8. Хора по поддръжаката на остарели връзки.  Когато се грижим за поддръжката на дадена екипировка опитваме да я задържим по-дълго, с цел да продължи да действа и да не се разпадне. Но за какво да го вършим с даден контакт, единствено с цел да поддържаме някакви персонални или професионални връзки в развой на разпад? В тази грижа са нужни постоянни позвънявания и други типове обгрижване. А същинските професионални и персонални връзки в живота на индивида са тези, които искрено желаеме.

9. Живите мъртви. Някои хора просто се носят без живот в себе си. Движат се напразно от задача на задача, ден след ден, година след година. Без проект, без смисъл, без цел. Без мотивация. За да бъдете по-качествен човек, се обградете с хора, които имат амбициозни проекти, смислени хрумвания и огромни фантазии. Дори да са разнообразни от вашите, вие ще се захранвате от техния възторг и сила, както и те от вас.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР