Вие сте хората, които най-добре познават нуждите на хората, които

...
Вие сте хората, които най-добре познават нуждите на хората, които
Коментари Харесай

Радев към кметовете: Очакванията към вас растат, правомощията - не

" Вие сте хората, които най-добре познават потребностите на хората, които нямат партиен цвят. Вие сте хората, които държат най-здраво пулса на обществото, и неслучайно хората виждат във вас и ваше лице властта в страната " - по този начин президентът Румен Радев се обърна към кметовете и общинските съветници, участващи в общото заседание на Националното съдружие на общините в Република България.

" Очакванията към локалната власт ще порастват без обаче да се усилват вашите пълномощия и инструментите, с които разполагате, с цел да можете вие да отговорите на тези упования. Мисля, че това е фундаментален въпрос, на който всички ние като страна и общество би трябвало да намерим час по-скоро уравновесен и разумен отговор, в случай че желаеме да се развиваме като просперираща нация с интензивно гражданско общество, със мощна и виновна локална власт ", сподели още Радев. Той посочи, че има добра връзка с кметовете, че е бил на доста места, и даде обещание да отиде и там, където към момента не е бил.

Той посочи два казуса - демографската рецесия и районните несъответствия, и изясни, че не може да се чака те да се вземат решение на парче и единствено на локално равнище.

Президентът поздрави всички кметове и общински съветници за избирането има на локалния избор през октомври. Специално се обърна към кметовете, определени за втори мандат. " Защото съгласно мен най-трудно се става в България кмет повторно. Такива динозаври като господин Людмил Веселинов от Попово, господин Москов от Гоце Делчев, господин Димитров от Карнобат - за тях въобще няма какво да приказвам, те си знаят какво е да си български кмет ", пошегува се той с тримата дългогодишни градоначалници.                                                                                                                                                                                                                                
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР