“Вие бяхте първите представители на политическа партия, които потърсиха комуникация,

...
“Вие бяхте първите представители на политическа партия, които потърсиха комуникация,
Коментари Харесай

Николай Радев се срещна с членове на пловдивската адвокатска колегия

“Вие бяхте първите представители на политическа партия, които потърсиха връзка, а това демонстрира едно уместно отношение “ – с тези си думи ръководителят на Адвокатска гилдия Пловдив- Иван Демерджиев стартира днешната среща сред членовете на колегията с представителя на левицата Николай Радев и претендентите за общински съветници от листата на „ Българска социалистическа партия за България “.

„ Ние сме подготвени напълно безкористно и безплатно да дадем знанията и уменията си стига те да са в интерес на града. Ние желаеме да сме публично обвързани “ – съобщи адв. Демерджиев.

„ Да употребяваме мнението на професионалните гилдии в града е една от задачите, които аз и моите съпартийци си поставихме “- изрично съобщи Радев. „ Получаването на професионално мнение за решаването на характерни проблеми са извънредно значими за нас " – добави математикът. На днешната среща участваха също и претендентите за общински съветници – Нели Петрова, Огнян Урбалов и Т. Кръстев.

„ Кметът може да насочва развиването на града, а ние желаеме Пловдив да се трансформира в един по-високо софтуерен център на развиване. “- посочи претендентът. Ръководството на професионалната колегия бе запонзато от претендента на левицата Николай Радев с концепциите му за ежемесечни срещи с професионалните гилдии за приемане на експертно мнение по значимите въпроси на пловдивската общност.

„ Общинските чиновници би трябвало да се дисциплинират и да осъзнаят, че носят отговорност за всяко свое деяние при осъществяване на служебните си пълномощия „ - акцентира ръководителят на професионалната колегия. Беше изразено мнението,че неналичието на отговорност от общинските чиновници доста постоянно води до дейности в ущърб на пловдивчани.

Председателят Иван Демерджиев уточни образец с колелото на водната палата, което освен че затруднява предвижването,но е и на подозрително висока цена за което никой не понесе отговорност.

В предходни мандати се искаше мнение на прокуратурата при взимане на решения на общинския съвет. „ Считам, че най-хубавото експертно мнение би било това на градската адвокатска гилдия. “ съобщи Т. Кръстев. „ Ние се борим за правата на жителите. Вие отстоявате законноста и правата на жителите – Имаме обща цел! „ – добави юристът Огнян Урбалов.

„ Хората нямат доверие на политиците,но мисля, че нещата в днешно време се трансформират. Аз съм правист с 27 годишен опит и съм на мнение, че наболял проблем в локалното ръководство е неналичието на адвокати в Общинския съвет. Считам,че локалното законодателство би трябвало да претърпи промени и съм безусловно съгласна с сътрудниците си, че взаимопомощта с АК Пловдив е наложителна “ – изрече мнението си претендентът за общински консултант, правист и учител по данъчно и финансово право в ПУ Нели Петрова.

„ За да ръководи един кмет пълноценно своята община, то той би трябвало да се допитва до специалисти в другите области “- съобщи шефът на Езикова гимназия-Пловдив.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР