Видян за пръв път досега вид чукоглав червей е открит

...
Видян за пръв път досега вид чукоглав червей е открит
Коментари Харесай

Учени кръстиха нов вид хищен червей на ковид пандемията

Видян за пръв път до момента тип чукоглав червей е открит в Европа. Представителите му, наподобяващи дребни кобри, населяват Франция и Италия и се хранят с охлюви, написа " Лайв сайънс ".

Учените взеха решение да кръстят червеите Humbertium covidum на пандемията от COVID-19, почитайки по този метод паметта на многочислените ѝ жертви. Освен това огромна част от проучването е направено по време на изолираност.

Експертите са стигнали до заключението, че хищните червеи са инвазивен тип. Те са импортирани в Европа от различен район и са почнали да завладяват локалните екосистеми.

Плоските чукоглави червеи се срещат в топлите региони на Азия, само че напоследък са почнали да се популяризират по света посредством търговията с растения, попадайки на нови места дружно с почвата.

Червеите могат да се развъждат без сътрудник. Поради тази причина даже един-единствен образец, пренесен на друго място, може да сътвори нова популация, осведоми Българска телеграфна агенция.

Подобно на други инвазивни типове, те съставляват огромна заплаха за природата.

Humbertium covidum е открит в Югозападна Франция и Северна Италия, макар че типът произлиза от Азия. Според някои сведения негови представители евентуално се срещат и в Русия, Китай и Япония.

Възрастните червеи са дълги едвам 3 сантиметра, до момента в който техни сродници могат да доближат до 40 сантиметра. Малкият размер изяснява за какво учените не са ги забелязали до момента.

For:
This new species described just yesterday.
Please meet Humbertium covidum

More details:
— Jean-Lou Justine (@Plathelminthe4)
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР