,,Видяхме най-варварската акция в центъра на столицата след събарянето на

...
,,Видяхме най-варварската акция в центъра на столицата след събарянето на
Коментари Харесай

Свиленски за демонтажа на ПСА: Видяхме завръщането на фашизма в България

,,Видяхме най-варварската акция в центъра на столицата след събарянето на мавзолея. Станахме очевидци на завръщането на фашизма в България. Това съобщи Георги Свиленски от Българска социалистическа партия във връзка демонтирането на Паметника на руската войска в София.

„ Поведението им граничи с безчовечие и безумство. Надявам се от ден на ден българи да се възпротивят и да стачкуват, макар противозаконните дейности на регионалната администрация. Поругава се следващ монумент в България, ще продължат с „ Цар Освободител “, с „ Альоша “ и други. Да събаряш монументи в 21-ви век е фашизъм и дивотия “, изрично съобщи той.

По отношение на раняването му през вчерашния ден пред паметника, той разяснява: „ Не е значима моята ръка, а ръката на боеца, освободил Европа, която беше отрязана през вчерашния ден с флекс. Държавен чиновник си разреши да се хвърли брутално върху оградата върху мен и още четири души. Прорезна рана, изкълчена китка. Ще го съди страната, пуснал съм сигнал в полицията, това е вандалско държание. Зам.-областният шеф, координиращ дейностите по събарянето на паметника, си разреши долу да се снима като че ли с ловджийски трофей``.

Относно измененията в Конституцията, той съобщи: „ Българска социалистическа партия организирахме полемика за конституционните промени, поканихме хората, които са писали тази Конституция, пристигнаха представители на всички политически партии, специалисти. Нито един не се е изказал позитивно – всички мнения са негативни по повод предложенията, текстовете и метода, по който се прави. Поне да бяха намерили един от кумова срама да ги похвали. “

„ Управляващите решения в Народното събрание „ Лукойл “ да се продава с решение на Народното събрание със 164 гласа. Защо толкоз? Защото те са 164, никой да не остане отвън договорката. Аз предлагам да се случи със 180 гласа. Те не знаят какво гласоподават, гласоподават каквото им кажат петте души от първия ред, които пък от своя страна козируват на съответните институции или посолства “, разяснява още той.

„ Премиерът Денков не знаеше за протичащото се. 350 жандармеристи и служители на реда бяха в центъра на София, и той да не знае? Струва ми се малко нетипично “, акцентира още Свиленски.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР