Видяхме, че все пак правителството се е вслушало в нашия

...
Видяхме, че все пак правителството се е вслушало в нашия
Коментари Харесай

След протеста превозвачите уплашени. Какво очакват от Петков?

Видяхме, че въпреки всичко държавното управление се е вслушало в нашия глас по повод цените на горивата, съобщи пред Българска национална телевизия изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев.

"На митинга ние изразихме нашата воля. Бяхме наясно измежду срещата с премиера, че ограниченията, които ще приложи държавното управление нямат общо с това, което ние предлагаме. Нашият пакет от ограничения го бяхме артикулирали още преди два месеца. Дискусионно е по какъв начин тази мярка с отстъпката за горива ще сработи и по какъв метод ще се доближи до всички български жители, само че има някакъв прогрес от това, което предложихме като ограничения ", сподели Арабаджиев.

От срещата с районния министър Гроздан Караджов, която следва през днешния ден, превозвачите чакат да се води една експертна полемика, а не да се приказва "това са нашите оферти, вие би трябвало да се съгласите с тях ". Министърът и превозвачите ще дискутират плануваното от властта въвеждане на тол такса за тежкотоварните коли по второкласните пътища.

"Решихме да създадем в допълнение изследване по какъв начин тол системата ще се отрази на цените на стоките. Нашият отчет към този момент на финалната права и имаме разминавания с министерството. Министър Караджов сподели, че разликата в цената на хляба ще бъде с една стотинка, съгласно нашите проучвания може би над 5-6 стотинки ще бъде повишаването. За нас е значимо да има модел на работа, в който цените да са точни и да можем да стигнем до вид, който да не даде отражение на стоките от първа нужда ", сподели представителят на превозвачите.

Ако биодобавката бъде отстранена а период от 6 месеца, тя ще окаже въздействие върху цените на горивата - с 11-12 стотинки надолу, акцентира той. Когато има напън от цените на горивата, транспортната услуга се усилва, а колкото по-висока е тя, толкоз повече ще се усилват и стоките от първа нужда.

Йордан Арабаджиев опроверга изказванието, че тежкотоварните коли не заплащат тол такси и съобщи, че настояването на водачите е тол таксите да се вкарат след 1 януари 2023 година.

"Камионите заплащат тол такси и то в пъти повече в сравнение с преди винетната система - някъде към 1200-1500, стига и до 2000 лева годишната винетка за камион. Противопоставянето на персоналните коли против камионите го считаме за неточно ", посочи Арабаджиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР