Видях го сред гостите и артистите, които преминаваха по червения

...
Видях го сред гостите и артистите, които преминаваха по червения
Коментари Харесай

Неочаквана среща с Робер Осейн в Кан

Видях го измежду гостите и артистите, които прекосяваха по аления килим на 71-вия кинофестивал в Кан - именитият френски артист и режисьор Робер Осейн беше със брачната половинка си Кандис Пату. Бях ги снимал на един от московските кинофестивали през 70-те години. И в този момент, когато наближиха мястото, откъдето снимах и видях познатото и особено лице на Осейн, го извиках по име. Той се обърна към мен и съумях да му направя няколко фотоси.
На идващия ден се състоя и непредвидената приятна среща с него. По улицата пред мен вървеше човек, който ми замязя на Робер Осейн. Забързах след него, с цел да се уверя, че е той, и го поздравих. Напомних му за вчерашната преживелица на аления килим, загатнах и че съм го снимал със брачната половинка му в Москва. Той отвърна, че бърза за среща с Тиери Фремо в непосредствен ресторант. А вие постоянно ли ходите в Москва, попита ме. Да, отговорих. И той продължи: Следващата седмица отпътувам за Москва с президента на Франция, в случай че сте там, може да се забележим. Обясних му, че ще бъда в Москва, само че по-късно, за жалост. Пожелахме си здраве и до нови срещи.
Легендарният режисьор и артист Робер Осейн е роден на 30 декември 1927 година в Париж. Снимал се е в най-известния филм на Жул Дасен "Rififi " (1955). През 1956 година взе участие в "Престъпление и наказване " по едноименния разказ на Достоевски. Но най-голяма известност му носи присъединяване в "Анжелика " - френски историко-приключенски сантиментален филм, екранизиран по първата книга от поредицата романи за приключенията на Анжелика, написани от Ан и Серж Голон. Там той е в ролята на Жофрей де Пейрак. През 1965 година Бернар Бордери екранизира втората книга - "Великолепната Анжелика ", а Робер Осейн още веднъж извършва ролята на Де Пейрак. През 1966 година Бордери снима третата част - "Анжелика и Кралят ". През 1981 година Осейн взе участие във кино лентата на Клод Льолуш "Болеро " - епична музикална драма. През 1982-ра е режисьор на "Клетниците ". Снимал се е в над 90 кино лентата, а е режисирал 17, сценарист е на още толкоз заглавия. Носител е на Ордена на Почетния легион.



Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР