Видин. Заместник-кметът Венци Пасков поздрави участниците в Деветата регионална среща

...
Видин. Заместник-кметът Венци Пасков поздрави участниците в Деветата регионална среща
Коментари Харесай

Видин: Заместник-кметът Венци Пасков поздрави участниците в Деветата регионална среща на клубовете „Млади възрожденци“

Видин. Заместник-кметът Венци Пасков поздрави участниците в Деветата районна среща на клубовете „ Млади възрожденци “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Видин . Регионалната среща бе отдадена на Пет години родолюбива активност на клубовете „ Млади възрожденци “ от област Видин. Събитието се състоя в актовата зала на ОУ „ Любен Каравелов “. Официални посетители бяха заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков, ръководителят на Общобългарския комитет „ Васил Левски “ Васил Василев, заместител регионалният шеф Лъчезар Попиванов, ръководителят на Видински комитет „ Васил Левски “ Георги Иванчев и началникът на отдел „ Организационно-методическа активност и надзор ” (ОМДК) в Регионалното ръководство на образованието - Наталия Крумова.
В началото на събитието заместник-кметът на Община Видин приветства присъстващите от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков и от свое име. „ Бих желал да поздравя Общобългарския комитет „ Васил Левски “ за неговото родолюбиво дело, за това, че пази заветите на Апостола и работи по този начин, че младите българи да знаят и да се гордеят с хора като Левски и националните ни герои “. Той се обърна към младите възрожденци, като акцентира, че клубовете, в които членуват, поддържат и развиват интереса им към българската история, литература и просвета: „ Нуждаем се тъкмо от такива хора като вас, изпълнени с патриотични начинания “, сподели той.
Към момента в област Видин са учредени и действат 20 клуба „ Млади възрожденци “ – 19 в учебни заведения и един в детска градина „ Русалка “ - Видин, който бе разгласен за Клуб на годината. За пет години битие през клубовете са минали над 560 деца и възпитаници.
Програмата на събитието включваше мултимедийни презентации, рецитали и музикални композиции, свързани с активността на клубовете за интервала 2017-2018 година Антонина Лозанова, ученичка от 12 клас на ППМГ „ Екзарх Антим I ” показа своя авторски филм „ Васил Левски – Идеолог и пълководец на българската национално-освободителна гражданска война “.
Всеки клуб получи грамота за присъединяване и училищен принадлежности.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР