Видин. Забавления за най-малките се организират в рамките Осмото издание

...
Видин. Забавления за най-малките се организират в рамките Осмото издание
Коментари Харесай

Видин: Забавления за най-малките се организират в Осмото издание на фестивала „Дунавски вълни“

Видин. Забавления за най-малките се провеждат в рамките Осмото издание на фестивала „ Дунавски талази “ във Видин. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Видин от Общината. През фестивалната седмица децата, които обичат да рисуват, имаха опция да се включат в пленера „ Моят Видин “, чието начало бе сложено на 23 юли пред Библиопощата със очертаване на пейзажи. Проявата бе под управлението на художника Петър Дарковски и продължи четири дни. Готовите произведения могат да се видят в галерия пред Библиопощата.
Тази година специфични посетители в границите на „ Дунавски талази “ бяха уредниците на фестивала „ Златен кукер “. Това е първият фестивал на анимационните филми в България от новия век и е мост сред експерти от целия свят. Той има за цел да покаже най-хубавото от българската и международната анимация, като се стреми и да подтиква креативните изяви на аниматорите. Освен работилница за деца, във Видин беше проведена и прожекция на определени от фонда на „ Златен кукер “ филми.
Осмото издание продължава довечера с концерт на Симона Загорова на откритата сцена при Художествена изложба „ Н. Петров “, а на следващия ден на същото място, от 18.30 ч., е закриването на фестивала с присъединяване на самодейни сформира от цялата Видинска област.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР