Видин. С обявяването на независимостта си България възвръща международния си

...
Видин. С обявяването на независимостта си България възвръща международния си
Коментари Харесай

Огнян Ценков, кмет на Видин: С обявяването на Независимостта България възвръща международния си авторитет и тръгва по пътя на своето развитие

Видин. С оповестяването на независимостта си България възстановява интернационалния си престиж и потегля по пътя на своето развиване като част от останалите европейски страни. Това сподели на тържествената гала на централния площад „ Бдинци “ Огнян Ценков, кмет на Община Видин, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . На церемонията за отбелязване на 111-годишнината от оповестяването на Независимостта се събраха стотици жители и възпитаници. „ Провъзгласяването на Независимостта се счита за огромен триумф на българската дипломация и поредна стъпка по пътя към реализиране на националните идеали. Каузата за реализиране на самостоятелност обаче не се дължи единствено на българската дипломация, тя е извоювана с помощта на духовната сила и ползите на целия народ. Днешната дата носи незаменима поука, че когато сме обединени и въодушевени, можем да изпълним всяка огромна идея в името на България. Нека отдадем заслуженото на всички почтени българи, с помощта на които вървим по пътя на независимостта. Нека следваме техните стъпки и учим децата си да съхраняват паметта за събитията в нашата история, които преобразяват Родината ни. Заедно да създадем всичко по силите си, с цел да живеем в свободна и процъфтяваща България. Нека следваме техните стъпки и учим децата си да съхраняват паметта за събитията в нашата история, които преобразяват Родината ни. Заедно да създадем всичко по силите си, с цел да живеем в свободна и процъфтяваща България! “, сподели Огнян Ценков. Той приключи словото си с думите от Манифеста, които княз Фердинанд произнася на 21 септември преди повече от век в църквата „ Свети 40 мъченици “ във Велико Търново: „ Да живее свободна и самостоятелна България! Да живее българският народ! “.
Пред паметника на Трети пехотен Бдински полк венци и цветя поставиха видинчани, възпитаници и деца, респект отдаде и видинският кмет, както и представители на държавни организации и политически партии.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР