Видин. Ремонтът на централната пешеходна зона във Видин на стойност

...
Видин. Ремонтът на централната пешеходна зона във Видин на стойност
Коментари Харесай

Ремонтът на централната пешеходна зона във Видин на стойност 12 млн.лв. приключи

Видин. Ремонтът на централната пешеходна зона във Видин на стойност 12 млн.лв. завърши, сподели на конференция основният проектант на Община Видин Ангел Недялков, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин .

Подписан е акт, с който се вкарва употребата на централната пешеходна зона във Видин. Приключилият ремонт е по план " Основна реорганизация на централна пешеходна зона ", на стойност близо 12 милиона лв., финансиран по Оперативна програма " Региони в напредък ". Кметът на Видин доктор Цветан Ценков съобщи, че централния видински площад има нов образ и наподобява по един прелестен метод. Той добави, че този план е осъществен от бившето управление на общината. „ Това е един превъзходен план, който даде нов образ на нашия град. Независимо от всички компликации, от всички рецензии от страна на нашите съграждани, Видин наподобява прелестно “, сподели доктор Ценков. При ремонта е сменена напълно настилката, като е сложена нова от зоната наоколо до река Дунав до музей „ Конака “.

Поставени са нови култивиран пейки, осветителни тела, сменени са два от фонтаните в тази градска част, актуализирани са и зелените площи. При ремонта е възобновена и ВиК мрежата със средства на общината. Проектът стартира през 2011 година и е част от Интегрирания проект за градско възобновяване и развиване. Европейската стратегия не планува ново строителство, а възобновяване на присъщи за обособените градове здания. Във Видин е изработен подобен интегриран проект и след това благодарение на страната са направени 7 плана за 7 знакови здания, съвсем всички от които се намират в региона на централната пешеходна зона.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР