Видин. Протестиращи поискаха запазване на целия обем от дейности на

...
Видин. Протестиращи поискаха запазване на целия обем от дейности на
Коментари Харесай

Видин: Протестиращи поискаха запазване на целия обем от дейности на видинската болница

Видин. Протестиращи желаеха опазване на целия размер от действия на видинската болница, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . Протестът се организира пред основния вход на МБАЛ „ Света Петка “ във Видин, като се събраха към 100 души. Инициатор на митинга е Общински съвет на Българска социалистическа партия, а измежду основателите бе и Михаил Миков, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия, някогашен ръководител на партията и някогашен народен представител от Видинско. Протестиращите бяха срещу концепцията отделения от болничното заведение да бъдат преструктурирани в отделения към монтанската и врачанската лечебни заведения. Те желаеха и съответно възнаграждение на медицинския личен състав на болничното заведение.
Михаил Миков уточни, че митингът няма политически темперамент и дружно с лекарите и медицинския личен състав жителите могат да запазят болничното заведение си. Според него разкъсването на многопрофилния темперамент на болничното заведение ще е следващ удар против един от най-бедните райони в страната.
Димитър Велков, ръководител на Областното управление на Българска социалистическа партия, съобщи че преструктурирането на болничното заведение е геноцид за хората от видинския край и като общински съветници са съумели да свикат изключително съвещание на Общинския съвет, на което да се прегледа казусът.
Димо Скорчев, кмет на град Дунавци, съобщи, че за хората от дребния град е значимо да се резервира видинската болница и те не желаят да обикалят монтанската и врачанската лечебни заведения с цел да бъдат лекувани. Изказващите постоянно бяха прекъсвани от протестиращите с крясъци против управлението на видинската болница.
Над 119 медицински експерти от видинската болница са подготвени да подадат оставките си. Утре още веднъж от 12.30 часа до 13.30 часа ще се организира цивилен митинг против преструктурирането на отделения от видинската болница.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР