Видин. Профилираната природо-математическа гимназия Екзарх Антим I“ получи 350 000

...
Видин. Профилираната природо-математическа гимназия Екзарх Антим I“ получи 350 000
Коментари Харесай

Видин: Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ получи 350 000 лв. за оборудване на кабинети и класни стаи

Видин. Профилираната природо-математическа гимназия „ Екзарх Антим I “ получи 350 000 лева за съоръжение на кабинети и класни стаи. Това оповестиха от пресцентъра на Община Видин . Новината бе оповестена на взаимна конференция, която дадоха кметът на Община Видин Огнян Ценков, шефът на Профилираната природо-математическа гимназия „ Екзарх Антим I “ Румяна Петрова и ръководителят на учебното настоятелство Лиляна Цанова. Средствата, отпуснати от Министерството на образованието и науката, ще послужат за закупуване на образователно съоръжение, обзавеждане и образователни пособия. " Тези пари са отвън бюджета на плана, който ще бъде изпълнен по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ за създаване на физкултурен салон, за реорганизация на постройката и облагородяване на пространството към учебното заведение ", изясни кметът. Той посочи, че няма да има повтаряне на средства за едни и същи действия. „ Искам да употребявам опцията да благодаря на държавното управление и персонално на министър-председателя Бойко Борисов, също на министъра на финансите Владислав Горанов, който е основател за отпущането на средствата за няколко елитни гимназии, измежду които и математическата във Видин “, сподели още Огнян Ценков. Критерий за помощта е постигането на доста положителни резултати в цялостната активност на тези учебни заведения. Огнян Ценков акцентира, че държавното управление е издигнало в приоритет възстановяване качеството на просветителната инфраструктура и до момента са отделени 624 милиона – за 72 общини и към 400 образователни заведения в страната. Той съобщи, че задачата на Община Видин е поредно да модернизира просветителната инфраструктура на всички учебни заведения на територията ѝ. А постигането на тази цел може да бъде единствено резултат от общи старания сред държавна, локална власт, учебни управления и учебни настоятелства, както това се случва във връзка с ППМГ „ Екзарх Антим I “.
Румяна Петрова изрази благодарност от името на сътрудниците си и учениците за вниманието, което се обръща на гимназията и за това, че във Видин още веднъж се случва нещо хубаво. Тя благодари на кмета за изключителното му подпомагане за разпределяне на финансовата помощ, за поддръжката от страна на кабинета и министерствата на финансите и на образованието.
„ Радвам се, че получихме подобен хубав подарък “, сподели Лиляна Цанова и от своя страна също благодари на държавното управление и на кмета. Тя добави, че учебното настоятелство ще продължава дейната си активност в интерес на гимназията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР