Видин. Полицаи не позволиха на протестното автомобилно шествие да стигне

...
Видин. Полицаи не позволиха на протестното автомобилно шествие да стигне
Коментари Харесай

Видин: Полицаи не позволиха на протестното автомобилно шествие да стигне до изхода на града в посока за София, очаква се протестиращите да блокират главен път Е-79

Видин. Полицаи не разрешиха на протестното автомобилно шествие да стигне до изхода на Видин в посока за София, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . Част от колите се върнаха назад по околовръстния път на Видин и в този момент се насочват към паркинга на химкомбината. Очаква се протестиращите да блокират основен път Е-79.
Колоната дойде в центъра на Видин с надути клаксони в 16.00 часа. Навсякъде имаше доста полицейски чиновници. Кръговото кръстовище пред жп гарата, откъдето мина шествието, бе отцепено от полицейски коли. Протестиращите се събраха на паркинга на постройката на Община Видин.
Росица Кирова от уредниците на митинга съобщи, че 18 ноември е Световен ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни катастрофи. Тя уточни, че пътят за Дунав мост 2 е строен преди 70 години и не може да поеме натоварения трафик. Според нея остарялото трасе е повода Видинска област да е измежду първенците по брой на жертвите на произшествия. Росица Кирова напомни, че гражданските митинги при започване на годината са ускорили процесите по проектирането на автомагистрала от Ботевград до София. Протестиращите, които се бяха събрали пред Общината, обявиха че, локалната власт е безучастна към плана за автомагистрала до Видин. Те още веднъж желаеха промяна на политическата система в страната и по-достоен живот на хората.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР